Nieuws

Nominatie René Nijhuis – Rinus Michels Award

zondag 23 april 2017 - 1e selectie


René Nijhuis is genomineerd voor de Rinus Michels Award 2016/2017. De trainer van ons eerste elftal maakt daardoor kans op de titel ‘beste amateurtrainer van Nederland’. Eerder was hij al gekozen tot de beste uit Noord Oost-Nederland. We zijn apetrots en gunnen René de prijs als geen ander.

De Rinus Michels Award, genoemd naar voetballer en trainer Rinus Michels zijn prijzen die jaarlijks op initiatief van het vakblad  De Voetbaltrainer worden uitgereikt. Dit initiatief wordt de twee trainersbonden CBV en de VVON ondersteund. De KNVB en de CBV selecteren de genomineerden.

De motivatie van de VVON(Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland):

“René is bezig aan zijn derde seizoen bij de club en doet mee om de bovenste plaatsen. René heeft mooi en aanvallend voetbal hoog in zijn vaandel staan en zal zijn visie te allen tijde bewaken. De balans in zijn team is altijd prima verzorgd ondanks zijn aanvallende intenties. Hij speelt vanuit de 1:4:3:3-formatie. Quick’20 is een club met een hele grote jeugdafdeling en heeft daarbij de visie dat een goede doorstroming belangrijk is. Er spelen dan ook zeven eigen jeugdspelers in het eerste team. Kenmerkend voor de club is dat zij geen contracten afsluit met spelers en een echte amateurclub willen blijven, waardoor ze door de KNVB gestraft zijn met één punt in mindering tijdens deze competitie (niet voldoen aan de licentie-eisen). René is door zijn rustige manier van optreden/communiceren binnen de club/media een voorbeeld voor het trainersgilde.”

Concurrentie

Mede genomineerden zijn Ed Engelkes (Ajax Vrouwen en VVOG), Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis), Niels van Casteren (Blauw Geel’38), Miquel van den Dungen (Nuenen) en Jan van Raalte (SC Genemuiden).

Op 19 mei aanstaande, op het jaarlijkse nationale trainerscongres in Zwolle, worden de winnaars, prof en amateur, bekend gemaakt.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube