Nieuws

Quick’20 wint met 4-2 van Magreb’90 en haalt 2e overwinning in 3 dagen

dinsdag 18 april 2017 - 1e selectie


Ruim 300 toeschouwers zagen een mooie wedstrijd die in een hoog tempo werd gespeeld. Al na 5 minuten kreeg Quick’20 een behoorlijke tegenslag te verwerken toen Magreb een makkelijk gegeven strafschop mocht nemen. Bel Hassan wist wel raad met dit cadeautje en schoot onhoudbaar de 0-1 binnen.

Quick liet zich niet van de wijs brengen en scoorde in de 8e minuut de gelijkmaker, een goal uit het boekje na fraai combinatiespel tussen Jasper-Ewout van Breemen-Schneider, Alessio Pinna en tenslotte schutter Rens van Benthem die de 1-1 maakte.

Daarna was het een wedstrijd die heen en weer ging met aan beide kanten scoringskansen. Een tactische ingreep van trainer René Nijhuis zorgde ervoor dat de rechtsbuiten van Magreb niet meer door de Quick-defensie kwam en dat het spel van Quick aan de linkerbuitenkant goed bleef door de wisseling van positie tussen de linksbuiten en linksback.

Na 25 minuten kwam Quick op een 2-1 voorsprong en waren de rollen omgedraaid tussen de 2 spelers die het laatst de bal raakten. Bij het 1e doelpunt gaf Alessio de voorzet op Rens, nu zette Rens de bal voor en kopte Alessio de bal in de uiterste linker benedenhoek van het doel. Alessio bracht daarmee zijn totaalscore in het slopende Paasweekend op vier.Drie Paaszaterdag tegen Dongen en 2e Paasdag één tegen Magreb. Het spel bleef op en neer gaan en Quick ging met een stand van 2-1 de rust in.

Na rust was Quick duidelijk de betere ploeg, wel moest het oppassen voor de snel counterende tegenstander, die voorin een paar zeer behendige spelers had, die vast ook in de zaal met de besten mee kunnen komen.

Na 56 minuten vergrootte Quick zijn voorsprong naar 2 doelpunten, toen weer !! Rens de bal fraai breed legde op de zeer goed spelende Jasper-Ewout van Breemen-Schneider die de 3-1 intikte. Jasper-Ewout speelde voor de geblesseerde Niels Leemhuis en liet zien dat Quick over een brede selectie beschikt, waarbij het vertoonde spel door een vervanging niet meteen minder wordt.Daarna leek de wedstrijd beslist, maar Magreb’90 bracht de spanning in de 65e minuut terug door de 3-2 te scoren uit een vrije trap op de rand van het 16 metergebied. Doelpuntenmaker was wederom midvoor Bel Hassan.

Saliba Somi zorgde een kwartier voor tijd voor de bevrijdende 4-2. Hij scoorde mooi na een voorzet van Alessio, die vlak voor tijd met direct rood van het veld werd gestuurd. Achteraf vraagt bijna iedereen zich af wat hij dan deed want uit de beschikbare beelden blijkt geen onsportief gedrag van hem. Zijn tegenstander maakte een zware overtreding op hem en werd ook van het veld gezonden met 2 x geel.

Jammer voor Alessio dat hij na zo’n prachtig weekend door deze rode kaart misschien wel de resterende 4 wedstrijden of een deel daarvan moet missen door een schorsing.

De 2 inhaalwedstrijden in het Paasweekend telden allebei nog mee voor de 2e periode, feit is wel dat Quick’20 de achterstand op nr. 3 op de ranglijst Dongen heeft teruggebracht van 7 naar één punt.

Het worden nog 4 loodzware wedstrijden ter afsluiting van dit slopende seizoen. Ook krijg je in die fase meer te maken met schorsingen en blessures. Dit geldt niet alleen voor het conditioneel sterke Quick, ook voor haar tegenstanders.

Quick verdient een groot compliment voor het behaalde resultaat met Pasen,2 x winst inclusief een overwinning op de directe concurrent voor de 3e plaats en 7 doelpunten voor en 4 tegen. Een 3e plaats in de eindstand geeft recht een vervangende periodetitel waarmee je dan nacompetitie mag spelen voor 2 plaatsen in de Tweede Divisie met 5 andere ploegen uit de 3e Divisies Zaterdag en Zondag en de nrs. 15 en 16 uit de Tweede Divisie.We kunnen er nu alleen nog maar van dromen.

foto’s door Robert Molnar

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube