Nieuws

Quick’20 toont ware gezicht en verslaat nr. 3 Dongen met 3-2

zondag 16 april 2017 - 1e selectie


Quick’20 staat weer 4e na de prachtige wedstrijd en winst tegen Dongen. Bijna 300 toeschouwers zagen een sterk startend Quick dat al in de 5e minuut de 1e kans kreeg, Rens van Benthem schoot net voorlangs het doel. In de 11e minuut had Rens wederom pech toen zijn schot door de keeper uit de rechterhoek werd gehaald.

In het eerste kwartier was Quick de betere ploeg en het 1e doelpunt viel in de 14e minuut toen Alessio Pinna na schitterend aanvalsspel het laatste zetje gaf tegen de bal, 1-0 voor Quick. Daarna golfde het spel op en neer en kreeg Dongen meer vat op de wedstrijd. In de 34e minuut maakte Dongen gelijk uit een zeer snelle counter, 1-1. Een minuut later zette opnieuw Alessio Pinna Quick op een 2-1 voorsprong, door de bal eerst op de borst aan te nemen en met de rechtervoet de bal in het doel te schieten.

Daarna werd Dongen sterker en had het de laatste 5 minuten voor rust diverse mogelijkheden op de gelijkmaker en had het pech door 2x de paal te raken.

Na rust stond Quick eerst onder zware druk en in de 55e minuut scoorde Dongen de gelijkmaker 2-2. Quick liet zich niet van de wijs brengen en niet veel later scoorde Alessio Pinna de 3-2 met een Robbenachtige actie door de bal te kappen en met de rechtervoet de bal van links in de uiterste rechterhoek te schieten.

Hiermee scoorde hij een hattrick, 3 doelpunten van dezelfde speler in één wedstrijd. Was dat in dezelfde helft gebeurd dan was het een onvervalste hattrick geweest.

Daarna volgde een spannend laatste half uur met Dongen dat met lange ballen probeerde de Quick defensie te doorbreken. Quick speelde zeer slim en had evenals Dongen ook nog wat kleine kansen.

Quick toonde in die fase een geweldige veerkracht en wist tegen het fysiek sterkere Dongen de voorsprong vast te houden. Quick won zo met 3-2 in een prachtige wedstrijd die weer in een moordend tempo werd gespeeld. Collectief scoorde Quick een dikke acht, 8 8 8!

Zo spelend kunnen we de wedstijd van a.s. maandag met veel vertrouwen tegemoet zien.

foto’s door Robert Molnar

video door Vismedia

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube