Nieuws

Quick’20 JO11-2 boekt monsterzege op Avanti W. JO11-2

zondag 9 april 2017 - Jeugd


Quick’20 JO11-2 – Avanti W. JO11-2  19 – 1 (rust 8 – 0)
(8 april 2017)

De voorjaarscompetitie is inmiddels al weer meer dan halverwege. Quick’20 JO11-2 begon de competitie dramatisch met liefst drie opeenvolgende nederlagen. Met daarna een serie van 7 punten in de volgende drie wedstrijden herstelde het team zich. De wedstrijd van vandaag tegen hekkensluiter Avanti W. JO11-2 biedt een goede kans om de serie ongeslagen wedstrijden uit te bouwen naar vier en weer wat aansluiting bij de bovenste ploegen op de ranglijst te krijgen.

Opdracht voor de jongens was om de tegenstander meteen vanaf de start van de wedstrijd onder druk te zetten, niet te lang individueel te lopen met de bal en goed samen te spelen. Doelstelling was Avanti W. vast te zetten op haar eigen helft en zo snel mogelijk een beslissende voorsprong op het scorebord te zetten. Quick’20 JO11-2 pakte deze opdracht goed op en ontwikkelde vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Jorn van Benthem veel druk op de goal van de tegenstander. Nadat we al enkele mogelijkheden hadden gemist wisten we na een minuut of drie de openingstreffer te scoren. In de paar minuten daarna nam de druk op de goal van Avanti W. wat af en konden de bezoekers uit Glanerbrug zelfs een paar keer gevaarlijk counteren. Gelukkig bleven we in deze fase zonder tegendoelpunt. Het duurde daarna tot ongeveer de tiende minuut voordat we de voorsprong wisten te verdubbelen en vlak daarna uit te bouwen naar 3-0.

Na onze derde treffer was het verzet van Avanti W. gebroken. In het tweede deel van de eerste helft lieten onze jongens vele fraaie aanvalscombinaties zien die tot even zo fraaie doelpunten leidden. Ook in verdedigend opzet en in de één-tegen-één duels bij balverlies liet Quick’20 JO11-2 zien dat het duidelijk de baas was op het veld. Met vijf doelpunten in korte tijd werd de rust bereikt met een voorsprong van maar liefst 8-0!

Een uitstekende eerste helft, waarin Quick’20 JO11-2 als team speelde en de gemaakte afspraken goed werden nagekomen. De wedstrijd was hiermee natuurlijk beslist. Voor de tweede helft hebben we de jongens meegegeven vooral als team te blijven spelen en niet allemaal individueel op zoek te gaan naar een doelpunt, hoe verleidelijk dat soms ook is tegen een zwakkere tegenstander.

Mooi om te zien dat bij deze ruime voorsprong de concentratie ook na de rust goed aanwezig bleef en dat de spelers lekker fel in de duels bleven, ook verdedigende arbeid verrichtten bij balverlies en mooi combinatievoetbal bleven spelen. Daardoor werd de voorsprong in hoog tempo uitgebreid en stond er uiteindelijk een 19-1 (!!!) eindstand op het wedstrijdformulier. Jammer van die ene tegengoal, hoewel we de tot het einde toe uiterst sportief spelende tegenstander dit succesje van harte gunden.

Met deze monsterzege sluiten we weer een beetje aan bij de subtop en wie weet wat er in het restant van de competitie nog mogelijk is. Volgende week staat een lastige uitwedstrijd op het programma tegen ATC’65 JO11-3, de nummer twee van de ranglijst, waarmee we na een nederlaag in de najaarscompetitie nog een appeltje te schillen hebben.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube