Nieuws

Quick’20 O15 stunt tegen FC Emmen O15

woensdag 5 april 2017 - Jeugd


Afgelopen zaterdag 1 April stond de wedstrijd tegen FC Emmen op het programma. De uitwedstrijd was er 1 die na 20 minuten gespeeld was omdat we toen al met 2-0 achter stonden. Dit was tevens de eindstand en er was wel een gevoel nadien dat er in de thuiswedstrijd wat mogelijk zou zijn.

Maar het begin van de wedstrijd was (zoals vaker dit seizoen) matig. Dat resulteerde in de 5de minuut al in een achterstand. De linksbuiten van FC Emmen passeerde 2 man en schoof beheerst binnen. Daarna speelde het spel zich vooral af op onze helft zonder dat daar hele grote kansen uit werden gehaald. We kwamen er zelf af en toe ook gevaarlijk uit maar het ontbrak aan een goede eindpass. Zouden we de snelle tegenstand nog ongedaan kunnen maken in tweede helft?
In de rust aangegeven dat we met veel strijd en passie nog wat kunnen halen en dat we moesten geloven in een stunt. We gingen verder met de spelers die de eerste helft speelde.

De tweede helft was er 1 waar die passie en strijd ook voorop stonden. We gingen er vol in en er werden steeds meer duels gewonnen. Als er is een kansje kwam voor FC Emmen dan was daar altijd nog de goed keepende Joren die zijn doel prima verdedigde. We kwamen voetballend ook meer onder de druk uit en er kwamen wat kansjes voor ons. Toen het 10 minuten voor tijd nog steeds 0-1 stond heb ik de laatste man Thijmen in de spits geposteerd en speelde we met 5 aanvallers. Vol voor de stunt gingen we. En 2 minuten daarna werd dit beloond door…….. jawel, Thijmen. Tom Koppelman gaf een geweldig passje en Thijmen ging er met de volle overtuiging in. Hij passeerde met een sliding de verbouwereerde keeper van FC Emmen en bracht de 1-1 op het scorebord. De ontlading was enorm, er werd gejuicht alsof we kampioen werden zei een speler van FC Emmen! Zo gek is dat natuurlijk niet als je al weinig scoort en tegen  een BVO 5 minuten voor tijd de 1-1 maakt. Thijmen ging weer achterin spelen om niet nog een tegentreffer te incasseren en het punt te koesteren. Maar het was nog niet gespeeld en we moesten nog 5 minuten spelen. Joren hield nog 2 ballen tegen en het eindsignaal volgde.

Nadien was er natuurlijk enorme trots en blijdschap. We hadden een punt gepakt tegen een BVO en ondanks dat we waarschijnlijk degraderen hebben we een punt gepakt van de BVO’s Go Ahead en FC Emmen en dat was 1 van de doelstellingen. Dit nemen de jongens mee voor in de toekomst en zo zie je maar dat je met veel passie en strijd een heel eind kunt komen.

 

Man of the Match: Thijmen

Scoreverloop:

5’ 0-1 speler FC Emmen, 65’ 1-1 Thijmen

 

 

Jort ten Velthuis.

Jort ten velthuis werd uitgenodigd om op 4-4-17 een testwedstrijd te spelen met FC Twente O14. Een mooie beloning voor Jort die dit jaar een erg goed seizoen draait. Ik heb zelf de wedstrijd gezien en Jort heeft deze wedstrijd verdienstelijk gespeeld. Misschien komt hier nog een vervolg op en gunnen we hem natuurlijk iets moois. Maar eerst nog het seizoen goed afmaken bij Quick’20 O15 en as zaterdag wellicht weer stunten tegen Goa Ahead Eagles O15.

Foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube