Nieuws

Quick’20 laat het afweten en verliest verdiend met 5-1 bij Be Quick 1887

maandag 3 april 2017 - 1e selectie


In het eerste kwartier golfde het spel op en neer en werd een schot van Taner Sen in de 8e minuut gestopt door de doelman van Be Quick. Quick was niet echt de betere, toch was het wel degelijk gevaarlijk en in de 19e minuut kapte Rens van Benthem zich knap vrij en schoot de bal onberispelijk binnen, 0-1. Daarna kwam er een stortvloed van aanvallen op het doel van Felix van Berkel, die weer zeer goed keepte. Hij haalde gisteren eigenlijk als enige zijn normale niveau, terwijl Rens daar ook alles aan deed, maar te weinig steun kreeg van de anderen om in zijn element te geraken.

In de 29e minuut kreeg Be Quick de 1e strafschop wegens hands van Tim Zwienenberg. Felix van Berkel wachtte op het juiste moment en het goed gerichte schot stompte hij bekwaam naar de zijlijn toe. Quick stond behoorlijk onder druk en leek de rust te halen met een voorsprong tot in de 42e minuut de tweede strafschop werd gegeven aan de thuisclub wegens vermeend hands van Jan Willen Kamp. Nu wachtte de speler op een beweging van onze keeper en de bal verdween kansloos voor hem in het doel toen hij op het verkeerde been was gezet. Zo ging Quick niet met een voorsprong, maar met 1-1 de rust in.

Na rust werd er meteen slecht verdedigd door Quick en dit werd goed bestraft door de Harenaars, 2-1. In twee minuten voor en 2 minuten na rust werd de wedstrijd zo eigenlijk beslist door Be Quick dat Quick in de tweede helft geen moment in het normale ritme liet komen. De thuisclub was na 4 wedstrijden zonder winst duidelijk op zoek naar het terugwinnen van geloof in een goed resultaat voor eigen publiek. Daarin slaagde het met verve.

In de 57e minuut werd Segio Babb na zijn 2e gele kaart met rood van het veld gezonden. Be Quick wachtte met een man meer rustig op de kansen, die er ook kwamen in de laatste 20 minuten en waarvan er 3 werden verzilverd met een doelpunt in de laatste 7 minuten. In de 82e minuut werd het 3-1 en leek de wedstrijd gelopen. Direct daarna kreeg invaller Melvin Degenaar nog een goede kans op 2-3 en zo daarmee de spanning terug te brengen in de laatste 8 minuten.. De voorzet van Rens kon hij helaas moeilijk onder controle krijgen en in de 87e en 90e minuut sloeg Be Quick nog genadeloos toe en maakte de 4 en 5-1. Een geflatteerde overwinning, maar dik verdiend en niets op af te dingen. Be Quick en Quick maken er altijd mooie wedstrijden van met technisch voetbal. Dit keer speelde de thuisclub verzorgder voetbal. De laatste seizoenen gaan de teams in hun onderlinge duel om de beurt met de zege aan de haal.

Quick kan weldingen leren van deze wedstrijd: Commentaar op de leiding hoeft niet direct. Toch lijken tegenstanders beter te zijn in het beïnvloeden van arbitrale beslissingen. De 2e handsbal was zeer discutabel. Als er geroepen wordt van hands en de hand omhoog gaat voor buitenspel of hard wordt geschreeuwd bij kleine overtredingen dan zijn onze tegenstanders er meester in om het arbitrale trio op hun hand te krijgen. Het is een kunst die Quick nog niet beheerst en helaas is die wel nodig in het hedendaagse voetbal.

  • Quick heeft een prachtig team toch is er dit seizoen 3x verzaakt, thuis tegen UDI’19 en uit bij Juliana’31 en Be Quick 1887 omdat het team geen eenheid uitstraalde. Knokken als geheel en niet voor eigen glorie gaan en vooral elkaar niet de schuld geven van “foute” acties. Elkaar opbeuren als het wat minder gaat werkt beter.

Jongens de derde plaats met recht op een vervangende periodetitel is nog steeds niet uit zicht. Er volgen nu 4 thuiswedstrijden achter elkaar met daaronder 2 tegen de nummers 3 en 5. Dongen komt Paaszaterdag naar Oldenzaal en staat 2e met 7 punten voor en heeft één wedstrijd meer gespeeld dan Quick. Hercules staat ex aequo met Quick 5e en heeft ook één duel meer gespeeld en komt 23 april naar Oldenzaal. Op 7 mei komt nr. 2 Westlandia op bezoek.

Quick zorg voor een passend slot akkoord van deze competitie en toon dat je de komende 7 duels de hoge klassering waarmaakt en collectief optreden kan dan zelfs een 3e plek opleveren.

Foto’s door robert Molnar

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube