Nieuws

Het zesde doet zich zelf te kort tegen UD Weerselo 6

maandag 3 april 2017 - Senioren


Vandaag een uitwedstrijd tegen UD W 6. Een tegenstander die al een aantal jaren bij ons in de competitie zit. Tussen 7.45 uur en 8 uur druppelen de spelers binnen bij Rouwhorst. Eerst even een bakkie doen en dan richting Weerselo.

Op het moment van vertrek blijkt de wereld een stuk kleiner geworden. De “witte wieven” nemen de wereld over. Na een korte trip richting Weerselo wordt het zicht ook al weer beter. In Weerselo aangekomen lezen we dat we op veld 4 mogen voetballen.

Reacties die volgen zijn: Die knollentuin; daar staan niet eens lijnen op het veld, etc. Gelukkig weet het zesde van UD dit te veranderen en mogen we toch aantreden op het hoofdveld. De gang naar de kleedkamer wordt gemaakt. Ook onze spits is al gearriveerd. Hij heeft de avond er voor een poging gedaan om meerdere spelers van de tegenstander uit te schakelen. Of dit is gelukt? We zullen het tijdens de wedstrijd wel merken. De warming-up verloopt voorspoedig en iets voor negenen komt de leidsman het veld op. De plichtplegingen worden afgehandeld en de wedstrijd kan beginnen. UD heeft de aftrap gewonnen en mag de wedstrijd beginnen.

 

De eerste helft begint voor UD goed. Zij beginnen goed en zijn ook feller. Het balletje gaat net iets makkelijker rond bij hun. Dit resulteert dan ook in een aantal kansjes voor UD, maar deze worden door Schridi in samenwerking met het centrale duo achterin, Zuurwelle/Wolbers, onschadelijk gemaakt. Na tien minuten spelen volgt  de eerste domper van vandaag. De laatste weken goed spelende aanvoerder Gorter valt uit met een enkelblessure. Hij wordt vervangen door Weusthof. Deze neemt ook gelijk het aanvoerderschap maar op zich. Door deze omzetting gaan we weer 4-3-3 spelen en komen we ook beter in de wedstrijd. Achterin wordt weinig ruimte weggegeven en we gaan zelf ook voetballen. Het balletje vind bij het zesde makkelijker een medespeler. Met name via de rechterkant wordt het zesde gevaarlijk. De eerste levensgrote kans is dan ook voor Raimond Postma. Hij word diep gestuurd loopt de linksachter eruit en schiet de bal in de korte hoek. Helaas krijgt de keeper zijn handen nog achter de bal en ranselt de bal er zo nog uit. Vanaf dit moment golft het spel op en neer. Na bijna 20 minuten spelen komen we op achterstand. Een intikker is Schridi te machtig. We moeten in de achtervolging. Dit doen we dan ook vol overgave. Eerst volgt er nog een moment van een echt “blauwe kaart momentje” Een duel tussen speler van UD en van Veelen. Met een beetje geluk gaat de bal over de achterlijn. Het is van Veelen die de bal het laatst heeft geraakt. De scheidsrechter kon dit niet waarnemen en geeft een achterbal. Hierbij geeft van Veelen aan dat het toch echt een hoekschop is. Een toonbeeld van sportiviteit. Zijn tegenstander (de nummer 10 van UD) kan daar een voorbeeld aan nemen. Die is precies het tegenovergestelde. Na deze hoekschop gaan we gewoon verder met goed voetballen. Een kwartiertje hooguit heeft UD kunnen genieten van hun voorsprong. Wederom wordt de goed spelende Raimond Postma diep gestuurd. Met een laatste krachtinspanning probeert de linksachter van UD een sliding in te zetten. Deze wordt netjes ontweken en Raimond Postma komt de zestien in. Op de achterlijn wordt de laatste man even het bos in gestuurd en de bal wordt netjes teruggelegd op de vijf meter, waar de geheel vrijstaande Lewerissa de 1-1 beheerst binnentikt. Tot aan de rust blijft het voor de massaal aanwezige neutrale toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel. Wat wil je ook met twee teams die allebei aanvallend voetballen. Vlak voor rust de tweede domper. Een inschattingsfoutje van de wederom goed keepende Schridi levert de 2-1 op voor UD. Een voorzet van links wordt door mistasten dan ook binnengekopt door hun spits. We mogen nog aftrappen, maar niet veel later klink het rustsignaal.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat we, met uitzondering van de eerste 10 minuten, goed voetbal laten zien. Als we de tweede helft hetzelfde voetbal laten zien dan valt ie wel. Met een omzetting (Wanink voor Gelhevert) beginnen we aan de tweede helft. We hebben geluisterd naar Dorenbusch. We gaan door met goed voetballen. Ook UD blijft voetballen. De eerste grote kans is voor het zesde. Raimond Postma wordt wederom de diepte ingestuurd. Ook nu kan de linksachter hem niet bijhouden. Ook de laatste man houdt hem niet bij. Helaas voor onze rechtsbuiten. Hij moet het alleen doen. De rest van onze voorwaartsen is deze sprint ook te machtig. Met een geplaatst schot probeert hij de verre bovenhoek te zoeken. Ook nu weer kan de keeper er met een laatste krachtsinspanning bij. De actie levert nog even een klein meningsverschil op tussen Dorenbusch en onze “gelegenheidsaanvoerder” Weusthof. Gelukkig wordt dit netjes en diplomatiek opgelost door beiden. Na een kwartier spelen in de tweede helft volgt er nogmaals een domper. De ongrijpbare Raimond Postma wordt bij het afschermen van de bal vol op de binnenkant van zijn enkel geraakt. Daar waar het zesde in de eerste helft zeer sportief aangeeft dat UD een hoekschop mag nemen, laat de nummer 10 van hun zijn ware aard zien. Na deze belachelijke overtreding, de bal was overigens al buiten de lijnen, komt hij niet eens informeren hoe het met de geblesseerde speler gaat. Hij gaat nog wel even de discussie aan met de bank van het zesde en geeft aan dat dit geen opzet was. Helaas weinig trekjes van sportiviteit. Raimond Postma wordt vervangen door Roy Postma. Hij zal toch nog een half uur aan de bak moeten. We blijven voetballen en creëren ook wel kansen. Als we een vrij bal krijgen op 20 meter van de goal, wachten we netjes tot de muur op afstand staat. De scheidsrechter sommeert de spelers van UD dan ook om achteruit te stappen. Als de muur op ongeveer zes meter afstand staat, vindt hij het ver genoeg en moeten we de vrije trap nemen. Deze levert nu natuurlijk niets op. Gelukkig is de “scheids” wel consequent. Als UD een vrije bal mag nemen en Wanink tegen van Veelen zegt: “we blijven hier staan”, staan ze op een meter of vijf van de bal. Ook nu geeft de “scheids” aan dat we achteruit moeten. Na een metertje achterwaarts te zijn gelopen vinden Wanink en van Veelen het voldoende. De scheids ook. Zodoende levert deze vrije trap ook geen gevaar op. We creëren zelf nog een grote kans. Een schot van Nordkamp belandt buiten bereik van de keeper op de paal. Dit schot had beter verdiend , maar helaas. Het zesde probeert het nog wel, maar de resterende minuten levert niets meer op. Na negentig minuten voetballen blaast de man in het blauw voor het laatst op zijn fluit. Aan hem lag het vandaag in ieder geval niet, hij floot goed en in ieder geval consequent. Jammer. Goed voetbal laten zien, maar geen punten.

 

Ook heeft de actie van onze spits weinig opgeleverd. Waarschijnlijk had hij zelf het meeste last van zijn eigen actie of was de whisky verkeerd gevallen? Hij was in ieder geval weer topfit bij Rouwhorst bij de nabeschouwing. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Ben alleen wel heel benieuwd of het centrale duo dat vandaag zeer solide speelde weer een kans krijgt. Zij staan er op het moment dat het nodig is. Benieuwd? Kom, dan volgende week zondag naar sportpark Vondersweijde, want dan komt SV De Lutte 4 op bezoek. Als we de lijn vasthouden van de laatste weken dan moet het goed komen.

 

Opstelling het zesde:

Schridi, Gelhevert (Wanink/46), Zuurwelle, Wolbers, Huitink, Lewerissa, van Veelen,

Gorter (C)(Weusthof/11), Nordkamp, Agterbos en Raimond Postma (Roy Postma/63)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube