Nieuws

JO17-4 komt vroege rode kaart niet te boven en verliest geflatteerd

zaterdag 1 april 2017 - Jeugd


Zaterdag 1 april

 

Als je na een kwartier spelen met tien man komt te staan en ook nog voor het verstrijken van de eerste helft twee verdedigers ziet uitvallen, dan weet je dat het een moeilijke opgave gaat worden om een goed resultaat te behalen.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de amateurs van Heracles op het programma. Het JO17-2D team van AVC Heracles heeft een paar flinke kerels binnen de lijnen staan. De wedstrijd begint heel slordig van beide kanten, maar het is Heracles dat al na drie minuten de score opent. Door geklungel achterin weet de bonkige spits de bal hobbelend en stuiterend achter Jord te krijgen 1-0.

Twee minuten na de 1-0 moet Quick ‘20 genoodzaakt wisselen. Linksachter Sep geeft aan niet verder te kunnen en Morris komt voor hem in het veld. Kort na de wissel een omzetting van de staf van Quick’20, Maarten gaat linksachter spelen en Morris op 10. Na de omzetting valt de eerste kans voor Quick’20 te noteren. Op aangeven van Morris schiet Victor rakelings voorlangs.

Na een kwartier een direct rode kaart voor rechtsachter Nick. De spits van Heracles schopt Nick en uit woede schopt Nick terug, hetgeen gezien wordt door de scheidsrechter en beoordeeld wordt als natrappen. Met Thijs OW als gelegenheidsrechtsachter hervatten we de wedstrijd. Het niveau van beide teams is heel erg matig. Heracles weet nog niet echt te profiteren van de man meer situatie.

Tien minuten na de rode kaart ontvangt een speler van Heracles een gele kaart wegens commentaar op de scheidsechter. Voor tien minuten dus 10 tegen 10 op het veld. Het spel gaat op en neer waarbij Heracles en licht overwicht heeft. Zeven minuten voor de rust moet Quick’20 voor de tweede keer genoodzaakt wisselen. Aanvoerder Benk moet met een hamstring blessure het veld verlaten en Thijs N komt in het veld. Ook nu zijn er weer omzettingen nodig om de balans op het veld terug te brengen. Morris zakt een linie en speelt nu naast Huub centraal achterin, Linart neemt de plek van Morris op het middenveld in. Quick’20 heeft het in deze periode zwaar.

Vlak voor tijd geeft Maarten een lange bal op Linart, die vervolgens op doel schiet. De reusachtige keeper kan de bal nog net over tikken.

 

In de rust geeft de staf het team aan dat zij niet moeten meegaan in het spel van Heracles, maar juist als één team moet gaan spelen en zo lang mogelijk de 1-0 achterstand vast te houden en via snelle uitvallen proberen de 1-1 te maken.

 

De tweede helft start Quick’20 heel goed en creëert het na twee minuten al de eerste kans en de rebound die hieruit voort komt is helaas voor ons recht op de keeper. Weer twee minuten later gaat, na heerlijk combinatie voetbal, het schot van Victor voorlangs. Quick ’20 heeft in deze fase het betere van het spel. Dat de ploeg met een man minder speelt valt niet eens op.

Quick ’20 dring aan en verdient twee vrije trappen. De eerste van een meter of 25, door Morris, pakt de keeper goed. De tweede van iets dichterbij, door Victor, vliegt richting de kruising, maar de keeper redt geweldig. Heracles lijkt zich te beseffen dat zij er met 1-0 voor niet zijn en dringt aan, dit heeft als gevolg dat er ruimte voor Quick ’20 ontstaat, maar helaas leveren de kleine kansjes niet de gelijkmaker op.

Een spaarzame aanval van Heracles levert niet de 2-0 op. De spits komt één op één met Jord niet tot scoren. Een kwartier voor tijd valt uit het niets de 2-0. De bal komt enigszins gelukkig bij de spits van Heracles en hij schiet werkelijk schitterend en onhoudbaar de bal in de kruising. Het geloof in een resultaat met tien man is weg. Quick ’20 is gebroken, zeker als er na een snelle ingooi de 3-0 gescoord wordt. De 4-0 is deels de schuld van de assistent-scheidsrechter van Quick ’20 (Arthur), hij zag de buitenspelsituatie niet.

 

Samenvattend: Quick ’20 heeft na de rode kaart, de genoodzaakte wissels en omzettingen er alles aan gedaan om een resultaat te behalen. Zeker de tweede helft heeft het team geconcentreerd en gedisciplineerd gespeeld, maar zat het niet mee met de afronding.

 

Volgende week zaterdag 8 april dé degradatie kraker in de 3de klasse 04. Quick ’20 ontvangt dan op Sportpark Vondersweijde Avanti W. JO17-2, dat met één punt uit vijf wedstrijden één plaats boven Quick’20 staat

 

Man van de wedstrijd: Hele team

 

Opstelling: Jord, Nick, Benk (Thijs N), Huub, Sep (Morris), Joost, Maarten, Koen, Linart, Thijs OW, Victor

1-0         Speler AVC Heracles
2-0         Speler AVC Heracles
3-0         Speler AVC Heracles
4-0         Speler AVC Heracles

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube