Nieuws

Quick’20 uit naar het altijd lastige Be Quick 1887

vrijdag 31 maart 2017 - 1e selectie


Beide verenigingen zijn het wel eens over de titel van dit voorwoord.

Op de site van Be Quick is ook te lezen dat Quick’20 al jaren een geduchte tegenstander is en dat dit al jaren mooie duels zijn.

We zien het elk jaar terug zowel in Haren (GN) als in Oldenzaal. Twee teams die allebei gaan voor de winst en elkaar de ruimte geven om te voetballen. Niet gek dan ook dat er veel doelrijpe kansen worden gecreëerd. Dat niet elke kans een doelpunt is blijft ook van toepassing in de onderlinge duels. Een score van 40% is wel het maximum.

 

In de Derde Divisie zijn beide ploegen ook geregeld smaakmakers in hun wedstrijden en staan ze hoog op de ranglijst. Quick’20 staat inmiddels 4e, een plaats die lange tijd werd ingenomen door Be Quick. In maart heeft Quick de laatste 4 duels niet verloren, er werd uit 2 x gelijk gespeeld en thuis waren er 2 overwinningen. Be Quick haalde afgelopen zondag eindelijk weer een punt, nadat daarvoor 3 wedstrijden op rij werden verloren.

Quick’20 heeft na 26 wedstrijden 46 punten en Be Quick heeft er 41 uit 26.

 

Afgelopen week kregen beide verenigingen één punt aftrek wegens de slepende kwestie over een minimum aantal contractspelers. Een schrale troost is dat het liefst 11 teams betreft in de 3e divisie Zondag. Toch mooi dat de clubs één blok hebben gevormd, samen sta je sterk.

Of er nog meer puntenaftrek volgt dit seizoen is onbekend evenals de werkwijze van de KNVB komend seizoen. Feit is wel dat er vanaf het seizoen 2018-2019 andere regels komen en dat je dan helemaal geen contractspelers hoeft te hebben als je over een gecertificeerde jeugdopleiding beschikt. Volgens de huidige normen voldoen beide verenigingen daaraan.

 

Dat zowel de Groningers als de Oldenzalers een goede jeugdopleiding hebben is ook dit seizoen weer duidelijk. De beloften van Be Quick kunnen a.s. zondag voor de zoveelste keer kampioen worden, terwijl het 2e van Quick’20 met het 2e van HSC’21 strijdt om de titel. Ook de jeugdteams doen het goed en spelen zover bekend allen op Divisieniveau van A t/m D.

 

We hopen zondag 3 punten te scoren in Stadion de Esserberg. Be Quick zal zich willen revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen op 30 oktober 2016 met 1-0 op Vondersweijde in Oldenzaal en Quick’20 gaat voor minimaal de 4e plaats.

 

Tenslotte feliciteren we trainer René Nijhuis met zijn benoeming tot beste trainer Amateurvoetbal District Oost. Het zou voor hem een prachtige bekroning zijn in zijn laatste jaar bij Quick’20 dat hij met zijn selectie en staf na de komende 8 wedstrijden minimaal 4e eindigt in de Derde Divisie.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube