Nieuws

Het zesde houdt Losser 5 op een gelijkspel.

maandag 27 maart 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 16. Een thuiswedstrijd tegen Losser 5. Een van de titelkandidaten. Het weer is goed, een leuke tegenstander. Het beloofd een mooie ochtend te worden. Tussen acht uur en kwart over acht druppelen de spelers een voor een binnen.

Ondanks het verzetten van de tijd afgelopen nacht is iedereen op tijd vandaag. Met een redelijk brede selectie gaan we tegen half negen richting kleedkamer. De sfeer is redelijk ontspannen. Na de gebruikelijke grappen en grollen, volgt het serieuze gedeelte. De opstelling wordt bekend gemaakt. Hierbij wordt ook aangegeven dat we niet dezelfde fout moeten maken als in de uitwedstrijd tegen Losser 5. Hierin was het bij vlagen een open huis en liepen we tegen een ontluisterende nederlaag aan. We beginnen dus iets defensiever aan deze wedstrijd en gokken op de counter. Dit is voor ons de enige manier om deze jonge ploeg af te stoppen. De gemiddelde leeftijd van deze ploeg ligt toch echt wel onder de dertig. Daarnaast kan een groot gedeelte van dit team ook echt wel voetballen. De warming up verloopt voorspoedig en tegen negenen roept de scheids de aanvoerders en assistenten bij hem.

 

Na deze plichtplegingen mag Losser 5 de wedstrijd beginnen. Zoals verwacht zet Losser 5 snel druk. Hierdoor houden we de bal niet lang in de ploeg. We laten ons inzakken en Losser mag dan ook het spel maken. Aangezien we goed staan en ook met elkaar voetballen, komt Losser er niet doorheen. Tot aan de zestien ziet het er allemaal dreigend uit, maar echt uitgespeelde kansen creëren zij ook niet. Een aantal schoten van afstand en voorzetten worden met speels gemak onschadelijk gemaakt door de wederom goed keepende Schridi. We gokken zelf op de lange bal. Helaas kunnen we voorin de bal niet lang vasthouden. Na een minuut of twintig spelen krijgen we de kans om te scoren. We krijgen een corner. Weusthof ziet de geheel vrijstaande Nordkamp. Deze slingert de bal voor. De bal komt voor de voeten van Gorter, deze bewaart het overzicht en ziet de vrijstaande Weusthof. Deze denkt niet na en schiet beheerst  de 1-0 binnen. Hoezo effectief. Een kans en dan ook gelijk scoren. Bij Losser weten ze even niet meer. De rest van de eerste helft houden we redelijk eenvoudig stand. Mede door de tomeloze inzet van het hele team. We gaan dan ook rusten met een 1-0 voorsprong.

 

In de kleedkamer aangekomen zien we wat deze inzet met sommige spelers doet. Onze spits zit er helemaal doorheen en is niet in staat zijn “shaggie” te draaien. Hij wordt dan ook geholpen door de begeleiding en mag de tweede helft zijn rust pakken op de bank. Dorenbusch geeft (met een knipoog) aan dat de voorsprong verdiend is. We moeten wel als team blijven spelen en geconcentreerd blijven. Met een aantal wissels beginnen we aan de tweede helft. Agterbos vervangt de moegestreden Roy Postma. Dit keer heeft hij echt werk verzet. Zuurwelle komt voor Gelhevert en Wanink maakt plaats voor Huitink en Bijen komt Wolbers vervangen. De tweede helft geeft een zelfde beeld als de eerste helft. Een druk zettend Losser en een op de counter loerend zesde. Een verschil met de eerste helft, we houden de bal iets langer vast. We worden nog niet echt gevaarlijk. Gelukkig voor ons Losser ook nog niet. Na een kwartier spelen volgt dan toch het onvermijdelijke. Een van de vele afstandsschoten van Losser wordt gepromoveerd tot doelpunt. Helaas voor de goed keepende Schridi. Van een afstand lijkt de bal houdbaar, maar toch staat het 1-1. Het is op dat moment wel een verdiend doelpunt voor Losser. Tijdhof wordt met een lichte blessure van het veld gehaald en Gelhevert mag de resterende tijd vol maken. Na ruim 25 minuten voetballen krijgen we weer een tegenslag. Losser scoort de 1-2. We hebben het ruim een uur  lang volgehouden, maar staan nu achter. We rechten onze rug en zijn niet aangeslagen. Na te hebben afgetrapt, valt toch op dat deze “jonge” tegenstander nu eigenlijk doet, wat wij al 70 minuten hebben gedaan. Inzakken en tegenhouden. Verassend!. In plaats van doordrukken, willen ze de 2-1 over de streep trekken. We moeten nu zelf het spel maken. Dit kunnen we wel. We creëren ook een aantal kleine kansjes. De mooiste is van Raimond Postma. Hij speelt zich op de rand van de zestien knap vrij en schiet de bal diagonaal in. Met een uiterste krachtinspanning tikt de keeper nog uit de bovenhoek. Na een minuut of 10 kan Losser weer van tactiek wijzigen. We hebben gelijk gemaakt. Agterbos mag 2 maal aanleggen vanaf 11 meter. De eerste spat op de kruising uiteen, maar de scheidsrechter geeft aan dat hij opnieuw mag aanleggen. Een speler van Losser liep wel heel vroeg in en stond gelijk met Agterbos op ongeveer 11 meter van het doel. De 2 keer wordt de bal onberispelijk binnengeschoten. De laatste tien minuten moet Losser weer. Dit doen ze ook, maar ze worden steeds onzorgvuldiger. Als wij zelf iets zorgvuldiger waren geweest in de tegenstoot, hadden we de 3-2 zelfs nog kunnen stelen. Na 90 minuten voetballen staat er een 2-2 eindstand. Losser is hier niet echt blij mee, maar volgens ons wordt dit later deels vergoed aangezien RSC heeft verloren. We hebben op basis van karakter en knokken voor elkaar een punt behaald. Volgende week wedstrijd 17. Uit naar weer een titelkandidaat. UD Weerselo 6.

 

Opstelling het Zesde:

Schridi, Arends, Tijdhof (Gelhevert/65), Wolbers (Bijen/46), Wanink (Huitink/46), Gelhevert (Zuurwelle/46),

Gorter (C), Nordkamp, Weusthof, Roy Postma (Agterbos/46) en Raimond Postma

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube