Nieuws

Quick’20 is oppermachtig en wint overtuigend met 5-1 van Jong Achilles’29

zondag 26 maart 2017 - 1e selectie


Wat een prachtige pot voetbal speelde onze hoofdmacht op zaterdagavond 25 maart. Een genot om naar te kijken.

Met uitzondering van het eerste kwartier was Quick’20 veruit de betere partij. Achilles begon sterk en schakelde zeer snel om van verdediging naar aanval. Een te korteterugspeelbal werd door hen afgestraft en na 10 minuten stond het 0-1.Daarna kreeg Quick’20 vat op het spel van de tegenstander. In de 18e minuut kreeg Rens een niet te missen kans na vloeiend combinatiespel over het middenveld. Helaas schoot hij naast. In de 24e minuut maakte Rens van Benthem zijn fout goed en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Daarna had Quick kleine kansen en had Niels Leemhuis in de 35e minuut de pech dat hij de bal niet goed genoeg raakte om doel te treffen.

Na rust kwam Quick’20 al in de 1e minuut op een 2-1 voorsprong. Een deel van de bijna 300 toeschouwers heeft die goal niet gezien. Rens van Benthem strafte een slechte terugspeelbal genadeloos af. Vervolgens probeerde Achilles wat terug te doen. Als het al bij het doel van Quick in de buurt kwam was Sergio Babb voor hen de struikelpost. Wat heeft die ervaren speler een geweldige timing.

Quick legde in de 2e helft de ene na de andere fraaie combinatie neer op het kunstgras en de beloning voor de artistieke hoogstandjes kwam in het laatste kwartier toen een ware show werd opgevoerd. In de 78e minuut scoorde Rens van Benthem de 3-1 na een strakke voorzet van de opgekomen Tim Zwienenberg. Rens maakte zijn 22e doelpunt en een hattrick! Twee minuten later maakte Jan Willem Kamp de mooiste goal van de zaterdagavond. Met een loepzuivere lob verschalkte hij de sluitpost van Achilles, 4-1. In blessuretijd zorgdede ingevallen Melvin Degenaar voor de eindstand van 5-1.

De 19-jarige Lennart Jansink debuteerde zeer goed en liet zien dat bij Quick’20 de beloften er rijp voor zijn om op het hoogste team mee te komen.

Uw verslaggever wil het volgende graag kwijt:1. De jongens spelen graag op kunstgras, fijntjes merk ik op dat er vorige week in Den Bosch ook op kunstgras werd gespeeld.2. Dezelfde jongens en trainer zeggen op Radio Oost dat ze de ambiance van het hoofdveld wel missen op het kunstgras.3. Ons bestuur is druk bezig om te zorgen dat het hoofdveld en alles daar omheen toekomstbestendig wordt door bijv. drainage eronder, renovatie van de taluds en tribunes en ? voorzieningen voor verlichting in de toekomst; volgens de huidige geruchten komt er nog niet direct verlichting. Mijn advies: zorg ook meteen voor verlichting, zodat er geen reden meer is om uit te wijken naar veld 2 en we een divisiewaardig hoofdveld met entourage hebben.

Tenslotte, we hebben een prachtig team en dromen dat deze schitterende selectie intact blijft komend seizoen. Steeds meer scouts en premiejagers bezoeken ons 1e. De spelers is een loopbaan bij een BVO van harte gegund, maar laat je niet misleiden door een “koopje”.

Succes spelers, staf en Quick supporters in de laatste 8 wedstrijden en wie weet wat er nog meer in het vat zit dan de huidige 4e plaats. Eerst uit naar Be Quick 1887 op 2 april en daarna 4 thuiswedstrijden . Op 2e paasdag 17 april zijn we om 16.30 uur vast al een stuk wijzer over de stand op de ranglijst aan het einde van dit seizoen.

 

Foto’s door Robert Molnar klik hier

Video

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube