Nieuws

JO17-4 ‘Knokt’ maar komt de 1-5 ruststand niet meer te boven

zondag 26 maart 2017 - Jeugd


Zaterdag 25 maart

Quick’20 speelde vandaag een hele beroerde eerste helft en kwam heel gemakkelijk 1-5 achter. Na de rust toonde de ploeg veerkracht en kwam de ploeg terug tot 4-5, helaas bracht NEO JO17-3 te snel het verschil weer op twee doelpunten, waardoor zelfs een gelijkspel niet gehaald is

 

De wedstrijd is pas vijf minuten aan de gang en er staat al een 0-2 stand op het scorebord. Twee identieke aanvallen van NEO door het centrum zijn de Quick’20 verdediging te machtig. NEO, een fysiek sterke ploeg, die makkelijk combineert en razend snel omschakelt, staat mede hierdoor na ruim twintig minuten op 0-5!! Quick ’20 speelt slordig en is drukker met mopperen op elkaar, dan de focus te leggen bij het spel. Hierdoor volgt er bij Quick’20 een wissel; Victor komt in de ploeg, hij vervangt Morris.

Vlak voor rust scoort Quick’20 na een prachtige aanval de 1-5. Max truct zijn directe tegenstander en speelt Victor aan, die slalomt zich vervolgens door de verdediging van NEO en speelt op het juiste moment Linart aan die op zijn beurt fraai binnen schiet.

 

Quick’20 start de tweede helft met Thijs OW voor Thijs N in de spits, hierdoor schuift Victor door naar linksbuiten. Koen neemt de plaats van Max over en Morris komt weer terug, nu op de plaats van Nick rechtsachter.

Het spel speelt zich in de beginfase vooral af op het middenveld. Doordat Quick’20 slordig is heeft NEO een licht overwicht. Na zo’n acht minuten weet Thijs OW een lange bal van Maarten op waarde te schatten en scoort de 2-5. Slechts één minuut na deze goal scoort Thijs OW zijn tweede van de wedstijd na een mooie combinatie met Linart 3-5.

NEO krijgt na een bewuste handsbal een tijdstraf toegekend. De vrije trap van Victor wordt helaas gemist door Thijs OW. In de overtal situatie gaat Quick’20 naarstig opzoek naar de aansluitingstreffer en wordt hierbij geholpen door de tegenstander die een overtreding begaat in het strafschopgebied. De toegekende penalty wordt door Morris benut 4-5.

Quick’20 gelooft er weer helemaal in en gaat fanatiek opzoek naar de gelijkmaker. Gevolg hiervan is wel dat er veel ruimte wordt weggegeven. Na een minuut of achttien valt een lange bal van NEO precies goed en scoren zij de 4-6 . Quick’20 geeft niet op en blijft het proberen, zo schiet Huub van uit het niets de bal op de lat en levert geklungel voor het doel van NEO geen doelpunt op.

De wedstrijd golft nu op en neer zonder echte kansen. De wedstrijd wordt grimmiger en dit resulteert in een tweetal opstootjes. Drie minuten voor tijd denkt NEO de genadeklap uit te delen, maar de goal wordt wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste minuten gebeurt er niets meer en is de vijfde nederlaag op rij een feit.

 

Samenvattend: Een teleurstellende eerste helft, waarin slordig spel en gemopper op elkaar de boventoon voerde. De tweede helft was vele malen beter, er werd karakter en veerkracht getoond maar dit was echter net niet genoeg om het eerste punt van de competitie te pakken.

Volgende week gaan wij op bezoek bij de amateurs van Heracles Almelo. In Almelo worden wij om 13.30 uur ontvangen door AVC Heracles JO17-2D.

 

Man van de wedstrijd: Benk

 

Opstelling: Jord, Nick (Victor),  Huub, Benk, Sep, Joost, Maarten, Max (Koen), Linart, Morris, Thijs N (Thijs OW)

0-1         Speler NEO
0-2         Speler NEO
0-3         Speler NEO
0-4         Speler NEO
0-5         Speler NEO
1-5         Linart (Victor)
2-5         Thijs OW (Maarten)
3-5         Thijs OW (Linart)
4-5         Morris (Penalty)
4-6         Speler NEO

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube