Nieuws

Quick ’20 Jo13-1 herstelt zich knap!

vrijdag 24 maart 2017 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 heeft zich op knappe wijze hersteld van de verliespartij van vorige week op Urk (3-2 nederlaag). Zaterdag werd er in het hoge noorden met 1-2 gewonnen van FC Groningen o12.
In een spannende wedstrijd die tot het einde toe boeiend was, werden de doelpunten aan de kant van de Oldenzalers gemaakt door Luke Blokhuis en Wes de Louw.
Door de overwinning komt de ploeg op een gedeelde 3e plaats op de ranglijst, een 3e plaats die gedeeld moet worden met streekgenoot ATC ’65.

Na de nederlaag van vorige week, weten we dat het vandaag erg belangrijk is dat we onze stinkende best moeten gaan doen en zo goed mogelijk voor de dag proberen te komen. Daarnaast treffen we in FC Groningen o12 een sterke ploeg en tevens concurrent in het bovenste gedeelte van de ranglijst.

De wedstrijd begint goed van onze kant. We krijgen het zover dat FC Groningen in eerste instantie niet weet wat het in de opbouw moet doen. Van de twijfelmomenten aan de kant van de Groningers kunnen we helaas niet profiteren. De enkele mogelijkheden worden niet omgezet in kansen, we zijn hiervoor helaas net wat te slordig. FC Groningen komt ondertussen steeds iets beter in de wedstrijd en schiet vanuit een gevaarlijke korte corner op de paal. We komen hier goed weg! Vanuit de tegenaanval verdienen we een vrije trap. Vrije trappen en Luke Blokhuis gaan dit seizoen hand in hand, dus ook nu gaat hij achter de bal staan. Vanaf ongeveer 30 meter schiet hij de bal richting goal, door de handen van de keeper en de stand is 0-1! Eindelijk is daar de voorsprong waar we zo enorm op uit waren! In het restant van de eerste helft spelen we risicoloos uit, waardoor we met 0-1 de kleedkamers weer opzoeken. Een voorsprong die hopelijk een boost zal geven.

De tweede helft kunnen we ons opmaken voor een storm van aanvallen door FC Groningen. Zoals we verwachten willen ze zo snel mogelijk gelijk maken en spelen ze met veel drive richting onze goal. In de 36e minuut is het al gelijk. Matig verdedigen in de rechterhoek van het veld zorgt voor een hoge voorzet richting de tweede paal waarop doelman Kay Klaaskate het antwoord schuldig moet blijven. De bal wordt makkelijk binnen gelopen, waarmee de Groningers op gelijke hoogte komen; 1-1.
De koppen moet snel omhoog, we moeten ons herpakken en kijken of we langzaam weer onder de druk van de tegenstander uit kunnen komen. We blijven het even lastig hebben, maar een ijzersterk middenveld wint gedurende de tweede helft vrijwel alle duels en houdt hiermee de echte druk van de eigen doel af. Na enkele minuten komen we weer voorzichtig van de eigen helft af. Op een super belangrijk moment is het Luca Steenbeeke die na balverovering een actie inzet en de bal richting goal schiet. De bal spat helaas uiteen op de lat, echter Wes de Louw is alert en pikt de bal op. Hij kapt een inglijdende verdediger uit en schiet raak! Wat een ontlading en wat een heerlijke moment voor een hernieuwde voorsprong; 1-2!

In het laatste deel van de wedstrijd hebben we het zwaar. Spelers geven alles voor de 3 punten en na 60 minuten voetbal is de beloning dan eindelijk daar; de 1-2 uitoverwinning op FC Groningen is een feit! We hebben er als team keihard voor geknokt en hebben laten zien dat de nederlaag van vorige week een incident is geweest!

Door het verlies van ATC ’65 komen we op een gedeelde 3e plaats, hetgeen natuurlijk een mega knappe prestatie is van de ploeg! Volgende week komt Frisia naar Oldenzaal. Voor de winterstop werd in Leeuwarden ongelukkig met 1-1 gelijk gespeeld. Dit gelijke spel willen we nu recht zetten! De stijgende lijn is hopelijk opnieuw ingezet, we gaan zaterdag weer vol voor een nieuwe overwinning!

Doelpunten;
22′ – 0-1 – Luke Blokhuis
36′ – 1-1 – Speler FC Groningen
44′ – 1-2 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube