Nieuws

Quick’20 behoudt 4e plaats in Derde Divisie ondanks 1-1 gelijkspel bij Den Bosch

zondag 19 maart 2017 - 1e selectie


Quick’20 heeft zaterdagavond slechts een punt overgehouden aan het zaterdagavondduel in de 3e divisie bij hekkensluiter Jong FC Den Bosch. In Brabant werd het 1-1.

In het eerste half uur leek niets een ruime overwinning van Quick in de weg te staan. Helaas werd het veldoverwicht daarna uit handen gegeven en mocht Quick uiteindelijk blij zijn met één punt.

Al binnen tien minuten kwam Quick op voorsprong in Den Bosch. Topscorer Rens van Benthem maakte zijn negentiende treffer van het seizoen door te scoren na een prachtige aanval. Ryan Snelders speelde diep op Tim Zwienenberg die vanaf de linker achterlijn de bal voorzette. Rens van Benthem stond aan de rechterkant op de hoek van de 16 meterlijn en nam de bal in één keer uit de lucht die loepzuiver in de linkerhoek van het doel terecht kwam. Daarna had Quick een veldoverwicht zonder echte kansen. Langzaam slepen er slordigheden in het spel en Den Bosch kwam meer in de aanval zonder echt dreigend te worden.

In de 38e minuut viel uit het niets de gelijkmaker voor Jong FC Den Bosch. Na een misverstand tussen Ryan en Sergio kon de linksbuiten scoren. Opvallend is dat de doelpuntenmaker de avond ervoor ook al speelde en zelfs scoorde als invaller bij Den Bosch 1 in de Jupiler Leaque. Dat is dus tegenwoordig het beleid van de KNVB, dat BVO’s wel spelers mogen opstellen in het beloftenteam die al in 1 hebben gespeeld in hetzelfde weekend, terwijl in het “amateurvoetbal” spelers niet mogen rouleren tussen het 1e zaterdag- en zondagteam of met een speler uit het 2e Zondag.

Na rust was er een ander spelbeeld dan in de 1e helft. Den Bosch kwam zeer goed uit de kleedkamer en het leek een kwestie van tijd dat ze gingen scoren. In de 68e minuut kwam de thuisploeg bijna op 2-1 toen een keiharde kopbal onbereikbaar voor doelman Felix eindigde op de doelpaal.

Bij Quick werd er na rust onzorgvuldig gespeeld en alhoewel er op het geliefde kunstgras werd gevoetbald werd daaruit geen moed geput. Combinaties lukten niet en de langdurig geblesseerde Jeroen Visscher werd duidelijk gemist op het middenveld.   In het laatste kwartier hadden beide teams nog allebei een 100% kans op een doelpunt, maar de voorwaartsen wisten er geen raad mee.

Al met al een teleurstellende wedstrijd van Quick zijde en uiteindelijk mogen we blij zijn met één punt. Positief nieuws is dat midvoor Rens van Benthem in 25 wedstrijden al 19 x het net vond en dat Quick’20 de 4e plaats op de ranglijst van de Derde Divisie heeft behouden. Be Quick 1887 en Hercules staan 5e en 6e op 3 punten achterstand en bijzonder is dat Be Quick de laatste 4 duels heeft verloren.

Zaterdag 25 maart kan Quick’20 tegen Jong Achilles’29 thuis om 19.00 uur weer laten zien waartoe het echt in staat is en hopen we op een overwinning voor de Zwart Witten.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube