Nieuws

Quick’20 speelt a.s. zaterdag om 18.00 uur uit bij Jong FC Den Bosch

vrijdag 17 maart 2017 - 1e selectie


De selectie van Jong FC Den Bosch bestaat uit 16 spelers incl. 2 buitenlanders en heeft een gemiddelde leeftijd van 19,2 jaar.Alle thuiswedstrijden worden op zaterdag gespeeld en beginnen om 18.00 uur in het in de volksmond onder de oude naam “De Vliert” bekende stadion

Arnold Scholten was tot half februari hoofd jeugdopleiding en trainer van Jong FC Den Bosch. Zijn taken zijn overgenomen door de assistent-trainer van FC Den Bosch Erik van der Ven. Arnold Scholten en den Bosch waren het oneens over de te varen koers van de jeugdopleiding, wel blijft hij na 8 jaar trouwe dienst een graag geziene gast in het Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Met ingang van komend seizoen komt de voetbalopleiding voor de jeugd weer volledig onder de vleugels van FC Den Bosch en vervalt de bestaande samenwerking met RKC Waalwijk. De huidige hoofdcoach Wiljan Voet wordt dan als manager voetbalzaken o.a. verantwoordelijk voor de doorstroming van talenten uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste elftal. De club zoekt nog een nieuwe hoofdcoach.

Jong FC Den Bosch staat momenteel op de 18e en laatste plaats in de Derde Divisie en Quick’20 staat keurig 4e. De Bosschenaren hebben 20 punten uit 25 duels en Quick heeft er 43 uit 24. Quick scoorde 46 x en de tegenstander 29 x met een aantal tegentreffers van respectievelijk 33 en 47.

Jong FC Den Bosch staat wel laatste met 20 punten, maar de achterstand op de 5 ploegen daarboven is minimaal. De nrs. 17 t/m 13 hebben steeds één punt meer dan de ploeg onder hen, nr. 13 heeft dus 25 punten. Overigens hebben de 6 onderste ploegen niet evenveel wedstrijden gespeeld.

In de derde en laatste periode hebben Jong FC Den Bosch en Quick’20 allebei 3 wedstrijden gespeeld en won Quick er 2 met 1 verliespartij en de tegenstander won er 1 met 2 gelijke spelen. Beide teams wonnen hun laatste competitiewedstrijd. Bekend is dat Quick afgelopen zondag thuis overtuigend won van HBS. Opmerkelijk en onverwacht is de uitstekende prestatie die de Bosschenaren leverden in Haren door uit bij Be Quick 1887 met 1-2 te winnen. Door die zege klom Quick’20 naar een mooie 4e plaats.

Trainer René Nijhuis van Quick’20 zal misschien 1 basisspeler missen a.s. zaterdag in De Vliert, afgaande op de laatste wedstrijden moet hij het komende duel met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Ook eventuele vervangers staan hun mannetje en dat is het voordeel van een brede selectie waarbij een niet-basisspeler vaak geruisloos iemands vaste positie overneemt.

Natuurlijk zal het jonge team van FC Den Bosch alles proberen om directe degradatie te voorkomen. Quick’20 zal er alles aan doen om zo lang mogelijk in de race te blijven voor de 4e plek op de ranglijst.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube