Nieuws

Vogido 5 moet er aan geloven. Het zesde wint zesde wedstrijd op rij.

maandag 13 maart 2017 - Senioren


Vandaag de 2e  wedstrijd na de winterstop.  Thuis tegen Vogido 5. Wat ons was bijgebleven uit de eerste wedstrijd. Een tegenstander die fel is en ook graag wil voetballen. Met een zeer grote en fitte selectie gaan we richting kleedkamer.  Na de nodige ongein krijgen we opstelling al vast te horen. De warming-up kan beginnen. Een onzekerheidje nog. Onze keeper is er nog niet. Iets voor negen uur volgt het bevrijdende telefoontje.  Scheiding is onderweg. Dit houdt dus in dat Massink begint op goal.

 

Om negen begint de wedstrijd met een aftrap voor onze gasten. De eerste minuten is het van beide kanten aftasten. De eerste de beste aanval van het zesde levert wel gelijk een doelpunt op. Raimond Postma wordt op rechts diep gestuurd. Hij loopt de linksback eruit en legt de bal op het goede moment breed op de meegelopen Gorter. Deze mikt de bal met veel precisie in de linkerhoek.  Wat een begin. Helaas krijgt dit geen gevolg. We blijven onrustig en onzuiver in de passing. Na een kwartiertje lost Schridi, Massink af in de goal. Helaas voor hem. Een van de eerste acties is de bal uit het net halen. We staan weer gelijk.  Dit is niet de verdienste van Vogido, maar gewoon slecht van ons. Slecht voetbal, onderlinge irritaties en zeer zeker niet de wil om te winnen hebben de overhand in de 1e helft. De tegenstander speelt hier natuurlijk gretig op in. Ze gooien er nog een schepje boven op. We creëren nog wel een aantal kansjes, maar deze gaan er niet in. Net voor rust valt Schridi uit met een bloedende hoofdwond. Massink komt hem weer vervangen in het doel. We halen de rust verder schadevrij.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat dit toch echt een van de slechtste helften is. We zullen toch echt met meer overtuiging moeten voetballen. Met twee wissels (Tijdhof voor Wolbers en van Veelen voor Arends) beginnen we aan de tweede helft.  We beginnen met alle goede bedoelingen aan deze helft. We creëren ook kansen. Ook dwingen we fouten af bij de tegenstander. Helaas is dit alles aan ons niet besteed.  Roy Postma schiet, geheel vrij voor de keeper, tegen de sluitpost aan in plaats van tegen het netje. Dit is ook gelijk een van zijn laatste acties. Niet veel later wordt hij vervangen door Zuurwelle. Maar ja, als je zelf de kansen niet weet te benutten, gebeurt vaak het onvermijdelijke.  Aan de andere kant valt de bal wel binnen. Een vervelende zwabberbal wordt verkeerd beoordeeld door Massink en vliegt binnen. 1-2. Het zal toch niet. We hebben gelukkig nog ruim een half uur. We gaan rustig verder met hetgeen waar we de 2e helft mee zijn begonnen. We zetten eerder druk en de bal gaat ook sneller rond. Dit moet vanzelf wel kansen opleveren.  En ja hoor. De 2-2 valt al behoorlijk snel. Een steekpass van Tijdhof wordt door Raimond Postma onberispelijk binnen geschoten.  Hierbij valt al op dat de irritatie bij Vogido toeneemt. Een deel van de achterhoede vindt dat de grensrechter moest vlaggen voor buitenspel. Deze laat dan ook zeer duidelijk weten dat dit niet het geval is. We laten ons niet meer van de wijs brengen en voetballen ongestoord verder. 5 minuten later ligt de 3e erin. Een diepe pass van Nordkamp op Raimond Postma. Deze gelooft erin en loopt wederom de linksback eruit en wipt de bal over de keeper in het lege doel. Nu denkt de grensrechter, ik zal mijn spelers voor zijn. Ik vlag gewoon voor buitenspel. Maar ja als je zoiets wil doen, doe het dan wel goed en niet pas op het moment dat de bal al in het doel ligt.  Hier trapt de scheids dan ook terecht niet in. Nog meer irritatie bij Vogido. Een kwartier voor tijd valt de beslissing. 4-2. Een echt Weusthofje. Buitenkant voet langs de keeper. Alleen wat er voor dit doelpunt gebeurd is eigenlijk te triest voor woorden.  De laatste man gaat in eerste instantie een luchtduel aan met Lewerissa. Deze verliest hij en op de rand van de 16 volgt een licht duwtje. Lewerissa is uit balans en gaat neer. Hierbij zoekt de laatste man hem op en gaat bewust op het been van Lewerissa staan. Hij mag van geluk spreken dat hij mag blijven staan. Alleen jammer dat er zulke gefrusteerde types op de velden rondlopen. Gelukkig voor het zesde halen we het eindsignaal schadevrij.

 

Al met al een goede overwinning tegen een matig team, waarin we vooral de eerste helft echt ondermaats speelden.  Volgende week een uitwedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo 6. Kunnen we de zelfde inzet en mentaliteit tonen, die we in de 2e helft hadden, dan maken we weer een goede kans.

 

Opstelling het zesde

Massink  (Schridi/16, Massink/42), Huitink, Wolbers/Tijdhof/46), Bijen, Arends (van Veelen/46), Nordkamp,

Gorter  (C), Lewerissa, Raimond Postma, Roy Postma  (Zuurwelle/55) en Weusthof.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube