Nieuws

Quick’20 wint met 2-0 van HBS en klimt naar 4e plaats in Derde Divisie

maandag 13 maart 2017 - 1e selectie


Quick nam direct het initiatief in de wedstrijd tegen HBS. Al na 3 minuten won Tim Zwienenberg een kopduel midden voor het doel en ging de bal rakelings over. Tijdens het duel in de lucht kwamen Tim en zijn tegenspeler met de hoofden tegen elkaar en waren even groggy. Na een blessurebehandeling konden ze allebei verder spelen, maar Tim moest na 15 minuten toch geblesseerd het veld verlaten met waarschijnlijk een lichte hersenschudding.

In de 20e minuut kon Rens van Benthem zijn voet onvoldoende tegen een mooie voorzet zetten en ging de bal voorlangs het doel. 5 minuten later miste Mart Schepers een grote kans op de 1-0. In de 34e minuut maakte hij die fout meer dan goed door Quick’20 met een prachtig schot met de buitenkant van de rechtervoet op een 1-0 voorsprong te brengen.

In de 39e minuut een combinatie van Quick’20 die een lust voor de ogen was van de bijna 400 toeschouwers. Zittend op de grond lobte Niels Leemhuis de bal met een uiterste krachtsinspanning op Rens die wel eerst 3 man moet passeren en toen schitterend de 2-0 maakte. In mijn ogen de mooiste treffer van Quick tot nu in dit seizoen.

Daarna had Quick nog meerdere 100% scoringskansen en had het bij rust al zeker met 3-0 voor moeten staan.

Na rust volgde een one-man show van de arbiter die daarbij ook nog werd geholpen door één van zijn assistenten. Quick kreeg diverse goede mogelijkheden om de voorsprong van 2-0 te vergroten, maar slaagde daarin niet. Toen dacht de scheidsrechter waarschijnlijk om HBS een handje te helpen. Quick kreeg maar liefst 5 gele kaarten, waarvan 2 voor dezelfde persoon, Niels Leemhuis, die met rood van het veld moest. Met 10 man had Quick het even moeilijk, maar door de vreemde beslissingen van de scheidsrechter en zijn assistent werd Quick bang dat elke kleine overtreding in het eigen stafschopgebied wel eens een strafschop tegen zou kunnen betekenen, met alle gevolgen daarvan voor het wedstrijdverloop. Gelukkig gebeurde dit allemaal niet, wel kreeg Jan Willen Kamp geel omdat hij de bal na een overtreding van hem zacht wegtrapte. Een speler van HBS die hetzelfde deed werd niet eens vermanend toegesproken. Het was zeker geen harde wedstrijd maar HBS maakte zeker zoveel lichte en zware overtredingen als Quick en daarvoor werd niet afgefloten, terwijl dat bij Quick wel gebeurde.

Altijd makkelijk om de scheidsrechter de schuld te geven, maar gisteren nam hij vreemde beslissingen. Laten we het er maar op houden dat hij een eenmalige offday had evenals trouwens HBS, waartegen Quick eigenlijk geen moment in gevaar is geweest.

Zaterdagavond 18 maart volgt om 18.00 uur de uitwedstrijd bij Jong FC Den Bosch dat verrassend met 2-3 won bij Be Quick 1887, waardoor Quick’20 de vierde plaats kon overnemen van die ploeg. Een prestatie van formaat die niemand voor aanvang van dit seizoen had verwacht.

audio

foto’s door Robert Molnar

foto’s door Hooge Venterink

video

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube