Nieuws

JO17-1 wint!

maandag 13 maart 2017 - Jeugd


Nadat we ons vorige week op teleurstellende wijze hebben laten uitschakelen in het bekertoernooi, traden we vandaag aan tegen Velocitas 1897 in Groningen voor een competitiewedstrijd.

 

Bij aankomst op het sportcomplex bleek dat menigeen hier nog nooit is geweest. Velocitas 1897; een kleine vereniging met twee velden en 6 kleedkamers. Hierdoor kregen we amper kans om een goede wedstrijdvoorbereiding te doen vanwege de overvolle velden en kleedkamers. Achteraf zijn wij hier uitstekend mee omgegaan. Een kortere warming-up en vooral mentale focus om goed aan de aftrap te staan.

 

Direct vanaf het fluitsignaal waren we bij de les om geconcentreerd naar het doel van de tegenstander te willen voetballen. De eindpass ontbrak nog, waardoor een aantal aanvallen verloren gingen. Het speelveld (kunstgras) was van slechte kwaliteit met een harde ondergrond. Ballen remden niet af en stuiterden vaak op. Mede door deze omstandigheden lieten we het na om al vroeg op voorsprong te komen. De grootste kans in de eerste helft was voor Sam die een loepzuivere voorzet niet wist te verzilveren.

 

Na rust kwamen we goed uit de startblokken. We drongen aan, maar telkens was de laatste handeling in de aanval niet goed genoeg om de doelman te verschalken. Joost was met enkele rushes gevaarlijk, maar zijn voorzetten werden voor het doel niet op waarde ingeschat. Ook een aantal voorzetten vanaf de andere flank was niet weggelegd voor onze voorsten. Zo bleef het tot de 56e minuut 0-0. Sam zorgde er echter voor dat hij met een individuele actie ons op voor sprong te zette. Met deze voorsprong schakelden we een tandje bij en wisselden we door. Dit leidde tot een aantal goede mogelijkheden, echter geen doelpunten. Ons middenveld en achterhoede liet in deze fase zien de ‘0’ te willen houden en gaven weinig weg. Nadat de wedstrijd wat opener werd, zorgde Justin met een afstandschot voor de verlossende 0-2 en tevens de eindstand.

 

Met deze overwinning hebben we ons goed herpakt na de uitschakeling in het bekertoernooi. Mede door het slechte veld hebben wij, ondanks een matige wedstrijd aan de bal, toch geconcentreerd verdedigd en zelden kansen weggegeven. Dat de scherpte in het doelgebied van de tegenstander ondermaats was, heeft ze onnodig lang in de wedstrijd gehouden.

 

Volgende week spelen wij tegen Oranje Nassau om 14:30 uur in Oldenzaal. U bent van harte welkom.

 

Sterrenklassement:

 

Drie: Justin

Twee: Joost

Een: Jaap

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube