Nieuws

Quick’20 – EVV 1-1 op druilerige woensdagavond 8 maart 2017

donderdag 9 maart 2017 - 1e selectie


Quick begon goed aan de inhaalwedstrijd tegen EVV. De eerste 10 minuten speelde het vol op de aanval en na een kleine kans voor de Limburgers kreeg Danny Oude Lashof de eerste grote kans van de wedstrijd, maar hij kon de bal onvoldoende drukken en schoot die midden voor het doel erover.

Na de eerste minuten ging het gelijk op en hadden beide teams kleine doelkansen. Een smet op de eerste helft is het afgekeurde doelpunt van Quick’20 in de 25e minuut. Een prachtige voorzet van links werd door Rens van Benthem uitstekend afgewerkt tussen de palen en iedereen dacht 1-0. De vrouwelijke assistent-scheidsrechter hield de vlag volgens zowel thuis- als uitsupporters onterecht omhoog. Na overleg met de scheidsrechter bleek dat ze vlagde voor buitenspel en de vrouwelijke scheidsrechter restte niets anders dan het doelpunt af te keuren. Buitenspel van Wie??  Overigens niets dan complimenten voor het arbitrale trio dat een ruime voldoende scoorde.

Na rust had Quick meer het initiatief dan in de eerste helft, toch golfde het spel aardig op en neer. In de 62e minuut kwam EVV eigenlijk vanuit het niets op een 0-1 voorsprong nadat een klutsbal na een corner in het Quick doel werd geschoten.     Daarna wist Quick moeilijk door de solide verdediging van EVV te komen. Toch waren de kansen er wel. EVV heeft een voor Quick moeilijk te bestrijden stugge ploeg, die razendsnel omschakelt van defensie naar aanval. Ook in de uitwedstrijd had Quick daar moeite mee. Een schrale troost is dat alle tegenstanders  van EVV moeite hebben met het spelsysteem van de vereniging uit Echt.

Quick had het even moeilijk, maar de in de 70e minuut voor Danny ingevallen Melvin Degenaar zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Een uitstekende steekpass werd door hem vakkundig langs de uitkomende doelman van EVV gespeeld en de 1-1 was een doelpunt uit het boekje.

In de slotfase hadden beide teams nog kleine kansen en was het jammer dat Melvin bijna op de achterlijn stond toen hij de bal in het doel wou werken, zijn schot ging daarom voorlangs het doel in plaats van erin.

Aanstaande zondag 12 maart is de thuiswedstrijd tegen HBS, waartegen Quick nog wat goed te maken heeft na de uitnederlaag van 3-2.

Quick speelt in het algemeen verzorgd en goed voetbal, al was het tegen EVV wat minder dan anders. Daarover hoeven we ons geen zorgen te maken, wel is het belangrijk om in het vervolg van de competitie 100% scoringskansen ook te benutten.  Dat voetbalt wat gerieflijker.

foto’s door Robert molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube