Nieuws

Quick ’20 Jo13-1 wint opnieuw!

donderdag 9 maart 2017 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 blijft het goed doen in het jaar 2017. Zaterdag werd al voor de 4e keer dit kalenderjaar gewonnen. Dit keer werd FC Emmen met 2-0 verslagen. In een mindere, af en toe zelfs slappe, wedstrijd, bleef Quick ’20 knap overeind, mede door goed keeperswerk van doelman Kay Klaaskate. Doelpunten werden gemaakt door Luke Blokhuis en Wout Ziemerink.
Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Rick Scherp naar de 4e plaats op de ranglijst, met nog maar twee punten achter op de 3e plaats.

Voorafgaand aan het seizoen werd al met 6-1 gewonnen van FC Emmen, hetgeen ook direct zorgde voor het grootste gevaar; onderschatting. Vooraf waarschuwend voor dit fenomeen, hopen we er toch zo min mogelijk last van te hebben. We doen het goed, vanaf oktober werd er enkel nog maar verloren van Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden, dit brengt natuurlijk verwachtingen met zich mee, ook bij tegenstanders.

Enkele minuten onderweg wordt al snel zichtbaar waar het probleem zal liggen deze wedstrijd. Concentratie, slapte, het oogt allemaal niet heel erg top. Waar we normaal veel duels weten te winnen, verliezen we er nu een voor ons groot aantal. Er worden weinig kansen gecreëerd, maar ondanks alles weten toch met een 1-0 ruststand de kleedkamers op te zoeken. Na een overtreding op “rand 16”, is het Luke Blokhuis die aanlegt en verwoestend uithaalt. Ondanks alles dus toch “gewoon” een 1-0 voorsprong.

In de rust moet de groep even wakker worden geschut. Dat we vandaag een keer ons niveau te halen is niet erg, maar dit moet niet liggen aan de felheid en de scherpte. Binnen vijf minuten in de tweede helft is al terug te zien dat we vol voor de winst willen gaan. Op alle plekken net iets feller en er worden steeds meer duels gewonnen. Ondanks de betere start van de tweede helft komen de aanvallers van FC Emmen bij vlagen wel steeds vaker door. Telkens vinden zij doelman Kay Klaaskate op hun weg, die enkele cruciale reddingen verricht! De waarde van een goede keeper blijkt wanneer tien minuten voor tijd Ties Olde Dubbelink, na een steekpass van Wes de Louw, doorbreekt op de rechterkant en een perfecte voorzet aflevert op Wout Ziemerink. Zonder twijfel wordt de bal tegen de touwen gekopt. Eindelijk valt dan dus de beslissende 2-0, waarmee de drie punten zeker lijken te zijn! We spelen de wedstrijd sterk uit, komen niet meer in de problemen en winnen dus opnieuw!

Het had niet veel gescheeld of we hadden vandaag punten laten liggen. Goed keeperswerk voorkwam de gelijkmaker en zo bewijzen we toch ook dat we ons in de breedte en als team in het geheel ook enorm te ontwikkelen. We winnen in 2017 alweer de vierde wedstrijd en dus gaan we vol vertrouwen door richting ons doel; plek 3 op de ranglijst! Volgende week een uitwedstrijd op Urk. We zullen beter voor de dag moeten komen dan vandaag, maar daar hebben we samen alle vertrouwen in. Hopelijk kunnen we, met veel support, wederom op naar drie punten!

Doelpunten;
18′ – 1-0 – Luke Blokhuis
50′ – 2-0 – Wout Ziemerink

 

Foto’s;
​http://quick20d1.weebly.com/quick-20-jo13-1-wint-opnieuw.html

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube