Nieuws

Quick’20 vergeet één punt mee te nemen uit Schellingwoude bij De Dijk

maandag 6 maart 2017 - 1e selectie


Quick’20 verloor onnodig met 1-0 van koploper De Dijk, een doelpunt dat al werd gescoord in de 10e minuut door topscorer Dennis Kaars, die daarmee zijn 32e treffer maakte in de Derde Divisie. Hij heeft als nummer 1 in het topscorersklassement een ruime voorsprong op zijn directe achtervolgers, die 21 en 20 doelpunten maakten en op Quick speler Rens Van Benthem die vierde staat met 17 doelpunten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk zichtbaar dat De Dijk na 2 nederlagen niet tegen nog een zeperd aan wilde lopen en toonde een enorme felheid in de duels. Kaars had na drie minuten al de score kunnen openen na goed aangeven van Nabil el Gourari, maar zijn schot ging net naast.
Na een verre uittrap van doelman Felix van Berkel schoot Rens in de 5e minuut vanuit de hoek van het 16 metergebied keihard rakelings over het doel. Na tien minuten scoorde Dennis Kaars de enige treffer in dit duel. Bij een snel genomen vrije trap lette de Quick defensie niet goed op en kwam Dennis vrij voor de keeper, en schoot koelbloedig de 1-0 binnen.

Quick’20 miste achterin de geschorste Ryan Snelders, die voortreffelijk werd vervangen door debutant Yannick Heskamp en op het middenveld speelde Luc Stolker op de plek van de zieke Jeroen Visscher en voor de 2e keer speelde Jelle Leenders voor de geblesseerde Taner Sen.
Midden de eerste helft had Tim Zwienenberg 2 goede mogelijkheden op een 1-1 gelijke stand, de eerste keer kon doelman Jeroen Verhoeven van De Dijk met zijn voeten redding brengen op zijn inzet en niet veel later schoot hij in het zijnet. In de eerste helft had Kaars ook nog 2 goede kansen om te scoren.
De Dijk maakte de hele wedstrijd het spel en Quick speelde prima op de counter. Quick had in de tweede helft in de eerste twintig minuten 2 x 100% doelkansen, helaas werd daar onzorgvuldig mee omgegaan. De Dijk verzuimde daarna ook regelmatig om meer te scoren.
Het was een leuke wedstrijd om te zien, die tot ver in blessuretijd spannend bleef met een 1-0 stand. De Dijk speelde soms te verkrampt, het leek of ze bang waren om na 2 nederlagen weer 1 of meer punten te verspelen. Quick’20 wilde wel degelijk en in de 2e minuut van de blessuretijd ging een ijzeren voetbalwetwet helaas niet door. Als jezelf niet scoort, De Dijk, doet de tegenstander het wel, Quick’20. Een mooie voorzet kwam op het hoofd van Rens, maar zijn kopbal had te weinig kracht om de ervaren doelman van de Dijk te verrassen, die hem onderuit de hoek dook.
Quick’20 liet bij De Dijk een prima indruk achter, ondanks de nodige aanpassingen in de opstelling.

 

A.s. woensdag 8 maart volgt de eerste thuiswedstrijd in 2017 tegen EVV, waartegen uit met 0-0 werd gelijk gespeeld en we hopen op de eerste thuisoverwinning dit jaar.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube