Nieuws

JO17-1 blameert zich en is uitgeschakeld in de beker

maandag 6 maart 2017 - Jeugd


Zaterdag 4 maart was het dan zover. We mochten aantreden voor de kwartfinale in de beker tegen eerste klasser VVG’25 JO17-1. Een mooie uitdaging in het tot dusverre succesvolle jaar. Net als ons, hadden ook zij de kwartfinale bereikt door een penaltyserie winnend af te sluiten. Na het behalen van de periodewinst in de competitie en een bruisend carnavalsweek begonnen we –zonder Ruben (blessure) en Jaap (geschorst)- met een goed gevoel aan de aftrap.

Vanaf het eerste fluitsignaal zag de begeleiding vanaf de bank dat er teamafspraken niet werden nagekomen. Er werd niet gestoord, we kwamen niet uit de duels en we hadden moeite om elkaar te bereiken in de passing. De tegenstander kon daardoor profiteren van de vele foute handelingen aan en zonder de bal. De overtuiging om er samen een goede wedstrijd van te maken was niet aanwezig. Het baltempo was te traag, spelhervattingen werden langzaam genomen en op een enkeling na, verloren we veel duels op het middenveld. Dat de tegenstander dan ook na een kwartier spelen op voorsprong kwam, was typerend voor het begin van de wedstrijd. Niet doortastend verdedigen bij een voorzet, waardoor de tegenstander uit een scrimmage zomaar de bal tegen de touwen kon schieten. Na een half uur spelen werd er ingegrepen. Dit leidde na dertig minuten tot een vroege wissel. Luuk werd vervangen door Sam. Hierdoor zakte Jesse een linie terug, waardoor we hoopten op meer dynamiek en iemand die het aanvalsspel in een hoger tempo kon uitvoeren. In de eindfase van de eerste helft kwamen we dan ook beter in ons aanvalsspel. Helaas ontbrak de scherpte in de afronding om langszij te komen. Zo kreeg Joost de grootste kans in een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Niet veel later zorgde Sam voor de gelijkmaker. Vlak voor rust wist hij een mooie combinatie door de as met een mooi schot in de lange hoek af te ronden.

 

In de tweede helft schakelden we een tandje bij. De tegenstander koos vaak voor de lange bal, die vrij eenvoudig te verdedigen was. Aan het verdedigen lag het de tweede helft ook niet. Aan het aanvallen wel. Er zat te weinig diepgang in ons spel, te weinig werd de 1 tegen 1 op gezocht en bij de aanvallen die in de zestienmeter kwamen, waren we ongeconcentreerd aan het afronden. Daarnaast was de opbouw van achteruit inspiratieloos. Dat de 1-1 op het scorebord bleef staan, was dan ook echt door ons eigen toedoen. Winnen kun je alleen, als je dat ook uitstraalt. Dat we na het laatste fluitsignaal geen enkele penalty wisten te scoren, was dan ook wederom aan ons zelf te wijten.

 

We hebben een week de tijd om deze nederlaag te gaan vergeten. We waren niet bij de les en dachten dat we onaantastbaar waren. Helaas voor ons een dure (maar wel een wijze) les in de persoonlijke- en teamontwikkeling. We lopen de kans op een prijs mis en kunnen ons nu volledig richten op de (na)competitie. Volgende week wacht ons daarin Velocitas 1897 uit Groningen. In de eerste competitiewedstrijd hebben we kansloos met 0-2 verloren op ons eigen hoofdveld.

Sterrenklassement:

  1. Geen speler
  2. Tomas Nooteboom
  3. Ties Loohuis

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube