Nieuws

Quick’20 wint ook van fysiek sterke tegenstanders en verslaat OFC met 0-1

maandag 20 februari 2017 - 1e selectie


OFC miste dan wel 4 basisspelers (3 door schorsingen en 1 blessure), ook Quick’20 speelde met 3 invallers (door ziekte, blessure en werk). De invallers bij Quick’20 knokten voor hun kans en lieten zien dat er met een gehavend middenveld ook gewonnen kan worden.

In het eerste kwartier had Quick het erg lastig en moest de zeer betrouwbare sluitpost Felix 2 x handelend optreden. In de 1e minuut sloeg hij een bal uit de bovenhoek en in de 15e minuut redde hij fraai met de voet.

Quick werd de druk waaronder het stond snel meester en begon lekker te voetballen en kreeg kleine kansen. In de 31e minuut scoorde Quick de 0-1, na een prachtige counter waaruit Rens de bal breed legde op Tim Zwienenberg, die de bal onhoudbaar onderin de rechterhoek schoot en zo na afloop zelfs tot matchwinner kon worden gekroond. Volgens heel OFC buitenspel, volgens de Quick aanhang zeker niet.

OFC heeft best een aardige ploeg, die zich zeker zal handhaven in de Derde Divisie, maar de spelers vechten elke beslissing van de scheidsrechter en zijn assistenten aan en halen zichzelf daarmee uit hun spel. Daarbij schromen ze niet de beuk erin te gooien en spelen ze op het randje van het toelaatbare qua overtredingen.

Direct na rust kreeg OFC een makkelijk gegeven strafschop. Of het kwam door het bezoek in de kleedkamer aan de scheidsrechter van de trainer van OFC die “zijn” waarheid over het arbitrale trio wou spuien, we weten het niet. Niet getreurd, de bal moet er nog eerst in en onze doelman Felix gaf weer eens zijn visitekaartje af door de goede hoek te kiezen en de penalty klemvast te stoppen.

Nog geen minuut later had spits Rens de wedstrijd kunnen beslissen, helaas schoot hij tegen de paal, terwijl de keeper van OFC al op het verkeerde been stond.

In de 48e en 51e minuut had Tim nog 2 kleine mogelijkheden vanaf de 16 meterlijn, zijn schoten gingen ruim over het doel. In het laatste half uur hield de Quick aanhang hun hart vast, wat een spanning. Quick bezweek echter niet onder de fysiek zware druk van OFC en uit diverse counters had gescoord kunnen worden door Quick.

In de 80e minuut gebeurde een wonder, want een keihard schot van OFC in de rechterbovenhoek leek de gelijkmaker op te leveren, Felix dacht daar anders over en zweefde de bal op raadselachtige wijze uit het doel.

In de laatste minuut miste Rens nog een open kans op de 0-2 na een mooie voorzet van de goed ingevallen Jasper-Ewout van Bremen-Schneider.

Quick speelde weer goed als collectief en stond als het nodig was ook fysiek zijn mannetje. De jongens verdienen een dikke pluim en het blijft altijd moeilijk om namen te noemen, Mart Schepers speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen en iedereen haalde een ruime voldoende.

Trainer en staf verdienen een compliment. Wat een mooi team, een jaar geleden hadden we zo’n wedstrijd niet gewonnen, nu had Quick een goed antwoord op het fysieke en irriterende spel van een tegenstander door zich niet gek te laten maken en slim te blijven voetballen.

Nu allemaal lekker Carnaval vieren en dan op naar 5 maart voor de uitwedstrijd bij koploper De Dijk.

 

Reactie René Nijhuis Klik hier (Bron: t-sportreport.nl)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube