Nieuws

Quick ’20 JO17-1 wint en pakt daarmee de 2e periode

maandag 20 februari 2017 - Jeugd


Op zaterdag 18 februari stond voor ons de competitiewedstrijd tegen LAC Frisia JO17-1 op het programma. Ten aanzien van de vorige wedstrijd, voegden Aaron en Willem zich bij de wedstrijdselectie. 

 

De laatste vijf wedstrijden werden winnend afgesloten, waardoor we verrassend aan de leiding gingen in de tweede periode. Dit was de laatste wedstrijd in deze periode, waardoor we bij winst dan ook periodekampioen konden worden.

 

Ondanks een goede voorbereiding begonnen we, onder leiding van scheidsrechter Sehovic niet goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten lieten Youri en Aaron een paar goede dribbels zien om langs hun directe tegenstander te komen, maar het baltempo lag te laag om te domineren. Het was een rommelige eerste helft, waarin wij erg slordig aan de bal waren. Desondanks wisten wij het aanvalsspel van Frisia geconcentreerd te verdedigen. Vanaf de beginfase was Aaron met zijn aanvallende spel een plaag voor hun defensie. Na een handjevol kansen, kregen wij in de 26ste minuut een strafschop na een duw in de rug bij Daan. Specialist Youri ging achter de bal staan, maar schoot in eerste instantie onnauwkeurig. In de rebound was hij alerter, waardoor hij de keeper kansloos liet.

 

De 1-0 was op dat moment ook de enige juiste stand. Het spel golfde op en neer en dat zorgde voor een wedstrijd waarin veel strijd zat. Elke onnauwkeurige pass van ons werd direct over onze achterhoede gegooid. Onze achterhoede stond echter vaak goed opgesteld en waren alert om deze ballen op te vangen of te onderscheppen. Toch was de voorsprong van korte duur, want de scheidsrechter gaf zes minuten later weer een penalty. Deze werd goed binnengeschoten en de 1-1 werd tevens de ruststand.

 

Na een opfrissend praatje van trainer René Remie in de kleedkamer, stond er weer een goed gemotiveerd team bij de aanvang van de tweede helft. Aan het spelbeeld veranderde echter weinig. Quick’20 was beter en gevaarlijker, maar wist nog steeds niet echt tot uitgespeelde kansen te komen. Totdat Justin in de 59e minuut met een steekbal Sam wist te vinden, liet Sam zien dat hij een echte spits is. Met een goede actie om een verdediger te passeren, schoot hij hard binnen. De voorsprong was weer terug en nu was het aan de jongens om deze uit te breiden of vast te houden. Frisia ging elke bal nog harder naar voren schieten, waardoor het een erg rommelige eindfase werd. Desondanks lukte het ons om de score uit te breiden. Het was Justin die de bal bij Floris wist te krijgen. Na een mooi aanname van hem, kon hij de bal net zo mooi in het doel schieten. De 3-1 hielden we vast, waardoor dit ook de eindstand werd.

 

Met deze winstpartij is Quick ’20 JO17-1 verzekerd van een plek in de nacompetitie voor het spelen om promotie naar de tweede divisie. Een verrassende wending waarop het, na een wisselvallig begin van het jaar, niet leek af te stevenen. Een groot compliment voor spelersgroep en begeleiding!

 

Volgend weekend is het carnaval en wordt er niet gevoetbald. Op zaterdag 4 maart zal wel gespeeld gaan worden. In het bekertoernooi zal VVG JO17-1 uit Gaanderen de tegenstander zijn. Zij hebben competitiegenoot HSC’21 uit het bekertoernooi geknikkerd, waardoor we ons kunnen opmaken voor een wedstrijd waar een plek in de halve finale de inzet is. 

 

De wedstrijd wordt gespeeld om 14:30 uur op ons eigen sportpark Vonderweijde in Oldenzaal.  

 

Sterrenklassement:

3 Aaron
2 Jelle
1 Youri

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube