Nieuws

Quick’20 JO13-1 komt net tekort

maandag 13 februari 2017 - Jeugd


Aan de indrukwekkende en ongeslagen reeks van Quick ’20 Jo13-1 is zaterdag een einde gekomen. In Leeuwarden werd met 1-0 verloren van Cambuur Leeuwarden Jo13-1. Ondanks dat de nederlaag terecht was, Cambuur was de betere ploeg, viel de enige goal van de wedstrijd op een onterechte manier. De Oldenzalers hebben zich enorm ontwikkeld, maar kwamen toch tekort. Op voorhand was er hoop op een resultaat, achteraf kan gezegd worden dat het team strijdend ten onder is gegaan. Dit geeft een enorme boost richting de komende weken!

 

Vol goede moed gaan we naar Leeuwarden. We zijn al een lange periode ongeslagen en dat willen we graag zo houden. We weten echter ook dat we tegen een BVO gaan spelen en daarmee een enorm lastige tegenstander tegenover ons krijgen. De wedstrijd begint en Cambuur laat ons de bal rond spelen. Op het moment van inspelen richting het middenveld, wordt er vol druk gezet door Cambuur. Vanuit balverovering op dit gedeelte van het speelveld probeert Cambuur snel via de zijkanten tot kansen te komen. Vaak kunnen we het balverlies niet voorkomen, echter de verdediging staat in de eerste helft zodanig goed, dat een doelpunt voorkomen kan worden. De ruststand blijft hiermee steken op 0-0, iets waar we vertrouwen uit kunnen putten. Zelf hebben we nauwelijks gevaar kunnen stichten. De achterste linie van Cambuur is zo enorm sterk, dat er geen doorkomen aan lijkt. Kansen zullen komen op het moment dat de stand in de tweede helft lang op 0-0 kan worden gehouden.

 

Met een reëel wedstrijdopvatting beginnen we aan de tweede helft, waarin we een gelijkspel zeker al zien als een goed resultaat. De gastheren beginnen fel en in een hoog tempo aan de tweede helft. We worden met de rug tegen de muur gezet, maar we houden stand. Met enkele ballen die van de lijn worden gehaald, komen we goed weg, maar toch beginnen we langzaam te geloven in een resultaat. Door een onoplettendheid van de verder uitstekend fluitende scheidsrechter, krijgen we een vrije trap tegen (Rens Schasfoort lag met een blessure aan het hoofd op de grond, de scheidsrechter liet doorspelen in plaats van het spel stil te leggen. Uit het doorspelen kwam een vrije trap). De vrije trap wordt enigszins gelukkig tegen de touwen gewerkt; een (on)terechte 1-0 achterstand is het gevolg. Balen! In het vervolg van de wedstrijd proberen we er enkele keren gevaarlijke uit te komen, echter kunnen we geen onrust creëren in de degelijke verdediging van Cambuur. Een zure 1-0 nederlaag is het gevolg. Ondanks dat de nederlaag geheel terecht is tegen een simpelweg beter voetballend Cambuur Leeuwarden, kunnen we trots zijn op het feit dat we met heel veel strijd en inzet het verschil minimaal hebben weten te houden. De tegengoal was er één waar de nodige pech bij kwam kijken, hopelijk kunnen we dit een volgende keer voorkomen.

 

Helaas dus geen resultaat tegen een profclub! De getoonde inzet, strijd en beleving, moet ons een enorme boost geven richting de komende weken. We hebben ons kranig verweerd tegen een kampioenskandidaat, hetgeen gewoon erg knap is. Uithuilen en weer doorgaan; dinsdag wacht ons ATC ’65. De ploeg die ons punten heeft afgepakt voor de winterstop, die punten willen we nu terug!!!

Doelpunten; ​42′ – 1-0 – Speler Cambuur Leeuwarden

Foto’s; Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube