Nieuws

Quick’20 JO17-1 hervat de competitie met een overwinning

maandag 13 februari 2017 - Jeugd


Zaterdag 11 februari 2017 was het dan ook voor de JO17-1 eindelijk weer zo ver. Na een lastige voorbereiding, dankzij de sneeuw, maar toch een aantal goede oefenwedstrijden begon eindelijk de competitie weer. Oldenzaal en omgeving lag weer bezaaid met sneeuw en er kon in de nabije omgeving dan ook niet gevoetbald worden.

Gelukkig mochten wij een uitwedstrijd spelen in Groningen waar geen sneeuw lag. GVAV-Rapitidas was onze tegenstander. De eerste thuiswedstrijd werd met 5-1 gewonnen, maar voor onderschatting was er totaal geen sprake omdat GVAV vorige week HSC’21 uit Haaksbergen duidelijk de baas was met beter voetbal. Quick’20 JO17-1 is met een ongekende reeks bezig en heeft alles nog in eigen hand om de 2e periode te winnen. Met die wetenschap vertrokken we ‘s morgens vanuit ‘het witte’ Oldenzaal naar Groningen.

 

Om 14:30 uur werd er aftrapt onder hele koude winderige omstandigheden. Beide ploegen kwamen het veld op met te intentie er een mooie wedstrijd van te maken waarin beide voor de aanval kozen. Het was soms lastig voetballen met de harde wind die er soms voor zorgde dat de lange bal zomaar stil viel in de lucht en recht naar beneden viel. GVAV was de ploeg die als eerste wist te scoren in de 26ste minuut. Quick ’20 liet de koppen niet hangen en bleef ondanks de tegengoal toch vol op de aanval voetballen. Er waren een aantal goede acties vanaf de vleugels en ook vanuit de as kwam de bal met regelmaat bij Jesse Kip. In de 35ste minuut wist Youri Coolen te scoren. Het is een vrije trap vanaf de zijlijn. Youri gooide de bal goed voor de goal en omdat niemand hem aanraakte viel de bal bij de tweede paal in de goal. Dit was een lekker gevoel zo vlak voor rust. Dit was dan ook tevens de ruststand.

 

Quick ’20 JO17-1 komt zonder te wisselen beter uit de rust. Ze zijn duidelijk beter en er komt aanzienlijk meer gevaar van de ploeg uit Oldenzaal. Dit werd in de 59ste minuut dan ook beloond met de 1-2. De bal werd op het juiste moment gegeven op Justin Nieland. Hij kon alleen op de keeper af en wist hem te passeren en schoot de bal goed binnen. Deze stand was natuurlijk erg klein tegen een ploeg die niet minder voetbalde dan ons en daar was de ploeg van René Remie zich dan ook van bewust. De wedstrijd werd op bepaalde vlakken soms wat harder en minder sportief. Quick ’20 kwam er af en toe nog gevaarlijk uit daar waar GVAV niet meer echt kansen creëerde. Desondanks werd er niet meer gescoord door beide ploegen en eindigde de wedstrijd in een overwinning voor JO17-1.

 

Door deze overwinning zijn we goed uit de startblokken gekomen. Het veldspel aan de bal was vandaag van mindere kwaliteit, maar de dosis inzet en wedstrijdmentaliteit om te willen winnen, compenseerde veel.

 

Volgende week wacht ons LAC Frisia uit Leeuwarden. Een geduchte tegenstander, omdat zij op twee punten achter ons staan op de ranglijst. U bent van harte welkom.

 

Sterrenklasement:

  1. Ruben
  2. Jesse
  3. Jaap

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube