Nieuws

Quick’20 is ook in uitwedstrijd te sterk voor OJC Rosmalen en wint met 1-3

maandag 6 februari 2017 - 1e selectie


Quick’20 liet uit tegen OJC uit zien waarom de nederlaag bij Juliana’31 op een vergissing berustte. Toen werd een snelle voorsprong van Quick al na een half uur door de tegenstander omgebogen in een onoverbrugbare achterstand. Dat gebeurt ons geen tweede keer dachten de spelers. Quick speelde als collectief zeer sterk en zette van meet af aan druk op het doel van OJC. Die ploeg wist niet wat hen overkwam toen Jeroen Visscher al snel de 0-1 scoorde. OJC was de weg kwijt en Quick kreeg meerdere goede kansen op meer doelpunten.

Toen na ruim een half uur Jeroen ook de 2e treffer scoorde door te profiteren van een misverstand in de defensie van OJC kon Quick met een gerust hart de kleedkamer opzoeken. Na rust deed OJC wat er al eerder van ze werd verwacht, nl. meer druk zetten op het Oldenzaalse doel in plaats van andersom in de 1e helft. Quick bleef echter redelijk gemakkelijk overeind tot OJC in de 79e minuut wat terug deed en de 1-2 scoorde. Nu volgde er inclusief blessuretijd nog een spannend laatste kwartier voor Quick. De thuisploeg drong nu echt aan zonder dat er serieuze mogelijkheden waren op de gelijkmaker.

Quick loerde op de counter en in de 2e minuut van de reservetijd schoot de topscorer van onze hoofdmacht Rens van Benthem Quick’20 naar de bevrijdende 1-3.

De wedstrijd in Rosmalen bewijst weer dat Quick  het moet hebben van het collectief. Als er een keer wordt gedacht dat 11 individuen de wedstrijd kunnen winnen dan gaat het fout en wordt een overwinning een zware missie. Gelukkig wordt er in 90% van de wedstrijden gedacht en gestreden als eenheid en dan is de kans op 3 punten groot. Een sterk collectief met meerdere spelers met zeer sterke individuele kwaliteiten is een uitstekende voorwaarde voor goede resultaten en Quick voldoet daaraan ruimschoots.

Voorafgaand aan dit seizoen waren er geen echte doelstellingen voor de hoogte van de klassering in de Derde Divisie. Niet eens louter handhaven, maar lekker meedraaien zonder in degradatieproblemen te komen. De selectie incl. staf wil nu in de rest van dit seizoen graag nog de nacompetitie halen voor promotie naar de 2e divisie.

Dat zal heel zwaar worden, maar blijft een prachtige uitdaging. Dat zou dan kunnen door het bereiken van de derde periodetitel. Die strijd begint pas vanaf de 24e speelronde. De 1e periode ging naar de Dijk en in de 2e periode staat Westlandia bovenaan. Quick is kansloos voor het halen van de 2e periode, waarin a.s. Zaterdag 11 februari om 19.00 thuis wordt gespeeld tegen EVV en waarin in het Paasweekeinde thuis de inhaalduels volgen tegen Magreb’90 en Westlandia, dat gisteren de spanning teruggebracht om de koppositie door uit met 1-2 te winnen bij De Dijk.

Quick’20 ga zo door en leef en geniet van wedstrijd tot wedstrijd. Ons collectief moet daarbij ons wapen zijn voor de komende 14 wedstrijden.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube