Nieuws

Het zesde pakt de draad van voor de winterstop weer op en wint 5e wedstrijd op rij.

maandag 6 februari 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 13 en de eerste wedstrijd naar de winterstop. Een thuis wedstrijd tegen het 6e van Kosc. Deze wedstrijd wordt niet op het vaste tijdstip van 9 uur gevoetbald, maar om 10 uur. Hiermee komen we Quick tegemoet, omdat er maar 2 thuiswedstrijden zijn vandaag. Hierdoor hoeft het kantinepersoneel niet zo vroeg aan de bak. Rond 9 uur druppelen de spelers 1 voor 1 de kantine binnen. Tegen 10 over 9 is iedereen binnen. Vandaag een behoorlijke selectie van fitte spelers. 16 man. Tegen half 10 wordt de gaan richting kleedkamer ingezet. Gelukkig zitten we in kleedkamer 6. Met 16 man moet je wel in deze kleedkamer.  We spelen vandaag in reserveshirts, dit geeft al weer de nodige hilariteit in de kleedkamer. Sommige spelers hebben wel zeer getailleerde exemplaren aan. Nadat een aantal  spelers qua maat de shirts hebben gewisseld, ziet alles er al weer beter uit. De warming up verloopt voorspoedig. Tegen 10 uur geeft de scheids aan om te willen beginnen. Na de plichtplegingen blaast hij voor het eerst op zijn fluit en mag Kosc de wedstrijd beginnen.

 

De eerste helft is begonnen. Het begin is rustig van beide kanten. Dit blijft de hele helft eigenlijk ook zo doorgaan. Het tempo ligt niet echt hoog. Aan beide kanten worden een aantal speldenprikjes uitgedeeld, maar beide keepers staan hun mannetje. Laten we het zo zeggen de eerste helft had meer weg van “walking footbal” Enkele spelers van het zesde namen dit dan ook wel heel serieus. Eigenlijk zijn er in de 2e helft maar 3 momenten die het benoemen waard zijn. De eerste is dat onze linksbuiten kan koppen en meeverdedigen. Na een half uur voetballen komt dan het 2e  opwindende moment in de eerste helft. Een steekpass op Wolbers, deze wordt op knappe wijze nog binnen gehouden door Wolbers. Hij wil de bal voorzetten, maar wordt tegengehouden met een sliding door een speler van Kosc. Alleen gebeurt dit niet reglementair. Hij neemt de bal met de arm mee. De scheids kan niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Kosc is het hier natuurlijk niet mee eens en alles wordt uit de kast gehaald om Agterbos uit zijn concentratie te krijgen. Deze laat zich van zijn sterkste kant zien en schiet de “pingel” onberispelijk binnen. 1-0!. Het 3e moment is er wel een om van te smullen. Weusthof wordt op links diep gestuurd. De rechtsback wordt op weergaloze wijze in de luren gelegd. Sierd de Vos zou “koekoek” hebben gezegd. Helaas levert de actie verder niets op. De rust wordt gehaald met een 1-0 stand.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat er degelijk wordt gevoetbald, maar het kan allemaal wel iets feller. Daarnaast moeten we zorgen dat we de “2e bal” moeten hebben. Er volgen een aantal wissels. Nordkamp voor Wolbers, Huitink vervangt de moegestreden Wanink en Raimond Postma mag Roy Postma aflossen als rechtsbuiten. Met alle goede bedoelingen beginnen we aan de 2e helft. Deze is amper 10 minuten onderweg of we krijgen de 1-1 om de oren. We zijn weer te slap begonnen. Helaas moeten we uitkijken dat we niet tegen nog een tegentreffer aanlopen. Na ruim een kwartier spelen krijgen we weer een tegenslag te verwerken. De goed keepende Schridi moet met rood van het veld af. Hij maakt hands buiten de zestien. Volgens de “letter de wet” heeft de scheids gelijk, maar ondank verzoeken van beide aanvoerders wordt het geen geel maar rood. Weusthof wordt geslachtofferd en Massink vervangt Schridi in de goal. We moeten het ruim een half uur met 10 man op zien te lossen. Of het nu komt door ons zelf of door de tegenstander. Zeg het maar. Een oude voetbalwet treedt weer in werking. Het team met 10 spelers geeft toch iets extra’s. Iedereen werkt voor elkaar. Kosc krijgt de bal van ons en wij loeren op de counter. Er volgt nog een wissel. Agterbos wordt uit de spit gehaald en vervangen door Lewerissa. Deze gaat samen met Raimond Postma voorin voetballen. Er wordt gestreden voor elke meter en de beste kansen zijn zelfs voor het zesde. Zo stuit Raimond Postma, na een diepe bal en individuele actie op de keeper. Niet lang daarna stift hij de bal net iets te hoog op de lat. Ook nu heeft hij de linksback op mooie wijze achter zich gelaten. We krijgen steeds meer het gevoel dat er toch nog 3 punten te halen zijn. We geven bijna niets weg. Een aantal afstandsschoten daargelaten. Loon naar werken, zegt men wel eens. Wij krijgen het. Het is Lewerissa die ons op 2-1 schiet. Na een goede aanval wordt de bal vanaf rechts voorgezet door Nordkamp. Waar iedereen verwacht dat Raimond Postma de bal binnenkopt, laat deze de bal lopen voor de volledig vrijstaande Lewerissa. Hij schiet de bal dan ook lekker binnen. Kosc probeert nog van alles om de treffer te laten annuleren. De grensrechter vlagt voor buitenspel en de spelers geven ook aan dat het zo is. De scheids is onberispelijk en legt dit dan ook uit aan de “grens”. De rest van de wedstrijd geven we niets meer weg, maar creëren we zelf ook niet veel meer. Alleen Nordkamp krijgt nog een grote kans, maar zijn schot gaat “rakelings” naast en de bal raakt de corner vlag net niet. Na 90 minuten halen we strijdend de eindstreep en kunnen we weer 3 punten bijschrijven.

 

Al met al een zeer sportieve wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. We hebben weer laten zien dat als we met elkaar en voor elkaar werken we van iedereen kunnen winnen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen het voor ons altijd lastige Saasveldia.

Als we mee willen blijven doen, zullen we deze wedstrijd moeten winnen. We zullen het volgende week zien.

 

Opstelling het zesde:

Schridi, Arends, Bijen, Tijdhof, Wanink (Huitink /46) , Wolbers (Nordkamp /46), Gorter (C), van Veelen,

Weusthof (Massink /58), Agterbos (Lewerissa /67), Roy Postma (Raimond Postma /46)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube