Nieuws

Quick ’20 Jo13-1 start goed in 2017

dinsdag 31 januari 2017 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 is het nieuwe jaar goed begonnen. De belangrijke wedstrijd tegen GVAV Rapiditas werd winnend afgesloten. Een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 eindstand. De Oldenzaalse doelpunten werden gemaakt door Dirk Sassen en Stan Kamphuis. Door deze overwinning stijgen de Oldenzalers naar plaats 6 op de ranglijst en moeten daarnaast nog een wedstrijd inhalen. Een goede start van het nieuwe jaar dus!

De kunstgrasvelden in Groningen zijn, in tegenstelling tot de velden in Oldenzaal, wel bespeelbaar. Vol goede moed vertrekken we al vroeg richting het hoge noorden. Zonder vertrouwen, kan je immers beter thuis blijven, maar we hopen ons tijdens de tweede seizoenshelft te ontwikkelen tot een team met een missie. Die missie begint vandaag! Eerder lieten we punten liggen in de thuiswedstrijd, het voelt alsof we deze punten vandaag alsnog op komen halen!

 

De wedstrijd begint ondanks alles toch wat tam. Misschien wel mede door de lange reis, is het begin wat afwachtend. Al redelijk snel krijgen we hiervoor de deksel op onze neus. Een afgeslagen corner wordt prachtig binnen gewerkt door een speler van GVAV; een 1-0 achterstand dus. Een heils karwei tegen de Groningers die een behoorlijk gelijkwaardig team hebben. Met de wissels die na 20 minuten worden ingebracht, lijkt het team wat nieuwe energie te krijgen. Dit resulteert na een goede actie van Ties Olde Dubbelink al snel tot een corner. De afgeslagen corner wordt binnengekopt door Dirk Sassen! Een erg belangrijke goal, die voldoende vertrouwen geeft in een mooie afloop van deze wedstrijd. Met een 1-1 ruststand worden de kleedkamers opgezocht.

 

Het verdedigen op eigen helft zal beter moeten gaan, om in zo’n belangrijke uitwedstrijd ook in fases te kunnen leunen op de enkele momentjes die er zullen volgen in aanvallend opzicht. Twee van die momentjes voor de goal van GVAV volgen al snel in de tweede helft. In eerste instantie is het nog Wes de Louw, die vanuit een vrije trap, de keeper van de thuisploeg tot een redding dwingt. Enkele minuten daarna, vanuit een actie van Luca Steenbeeke, valt vlak daarna de bal voor de voeten van Stan Kamphuis. Vanaf 20 meter trapt hij de bal in de drop-kick met een streep richting doel. De bal valt fantastisch binnen in de kruising! Een wereldgoal en een prachtig moment om op voorsprong te komen!

 

In de fase die volgt blijven de Oldenzalers vooral op eigen helft verdedigend goed staan. De druk van de Groningers wordt logischerwijs groter en groter, maar het gevaar blijft komen van Quick ’20 die middels uitbraken gevaarlijk kunnen worden. Voor beide goals worden de gevaarlijke momenten overleefd. De eindstand blijft hierdoor steken op 1-2, hetgeen voor Quick ’20 3 fantastische punten betekent. De punten zijn weer terug en gaan mee naar Oldenzaal. Een puike teamprestatie! Na de eerste 3 punten van 2017, gaan we zaterdag op zoek naar de volgende overwinning. Dan komt Flevo Boys naar Oldenzaal en zullen we de goede lijn door willen trekken! De start van een missie die de aanleiding moet vormen richting een prachtige 2e seizoenshelft!

Doelpunten;
13′ – 1-0 – Speler GVAV Rapiditas
23′ – 1-1 – Dirk Sassen (Luca Steenbeeke)
39′ – 1-2 – Stan Kamphuis (Luca Steenbeeke)

Foto’s Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube