Nieuws

Quick’20 JO11-2 glorieus winnaar van Milk Boarding Toernooi Groningen

maandag 16 januari 2017 - Jeugd


8 januari 2017

Na een korte winterstop van ruim twee weken stonden aan het begin van het nieuwe jaar weer de eerste sportieve activiteiten op het programma. De eerst training op donderdag 5 januari zou worden gevolgd door een oefenwedstrijd tegen PH JO11-1. Deze wedstrijd kon door de sneeuw helaas niet doorgaan. Maar Quick’20 JO11-2 had geen voetballoos eerste weekend van 2017; zondag 8 januari gingen we naar Groningen voor het Milk Boarding Toernooi. Een mooi speed soccer boarding toernooi, waarbij het aankomt op snelheid, techniek en vooral slim spelen. Mooi om te kijken waar we staan in wedstrijden tegen voor ons onbekende sterke tegenstanders, allemaal 1e klasse teams uit Groningen, Friesland en Drenthe. Bij aankomst in Groningen bleek dat Quick’20 JO11-4 het ochtendtoernooi met een uitstekende 2e plaats had afgesloten. Aan ons de lastige taak het nog beter te doen en het toernooi in onze speelsterkte als winnaar af te sluiten.

Onze eerste tegenstander was het Friese St. Annaparochie JO11-1. Onze jongens bleken niet al te veel moeite te hebben om te wennen aan het snelle spel. Met prima voetbal en goed gebruik makend van de boarding werden de Friezen met 6-2 verslagen; een uitstekend begin van het toernooi. Quick’20 JO11-2 had de smaak hiermee te pakken, want ook de twee volgende tegenstanders werden verslagen. Zowel tegen Stadskanaal JO11-1 als het Groningse Helpman JO11-1 wonnen we met 5-4, waarbij de uitslagen meer spanning doen vermoeden dan waarvan daadwerkelijk sprake was. Quick’20 JO11-2 was telkens duidelijk de betere ploeg en nam in beide wedstrijden een ruime voorsprong, waardoor de overwinning eigenlijk nooit echt in gevaar kwam.

In de poule van zes teams plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finale. Met negen punten uit drie wedstrijden was Quick’20 JO11-2 al bijna zeker van een plek bij de eerste 2. Een overwinning in de vierde wedstrijd tegen naaste concurrent VKW JO11-1 (Westerbork) zou ons al poulewinnaar maken. VKW bleek echter een geduchte tegenstander, die ons snel op een 2-0 achterstand zette. Daarna pakte Quick’20 JO11-2 duidelijk het initiatief en creëerde met goed voetbal erg veel kansen. Maar de keeper van VKW groeide uit tot “man of the match”, waardoor we maar twee keer scoorden. Doordat we verdedigend wat steekjes lieten vallen ging de wedstrijd met 2-4 verloren. Dat betekende dat we de laatste poulewedstrijd tegen FC Emmen JO11-2 nog vol aan de bak moesten om de halve finale niet mis te lopen. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn voor onze jongens, want de laatste poulewedstrijd werd met een ruime 7-3 overwinning afgesloten. Een resultaat waarmee Quick’20 JO11-2 als poulewinnaar naar de halve finale ging.

Tegenstander in de halve finale was ZFC Zuidlaren JO11-1, kampioen in hun Drentse 1e klasse najaarscompetitie . Gedurende het toernooi hadden we ZFC een paar keer zien spelen en waren we van dit team onder de indruk. Goed spel en een uitstekende keeper, we konden onze borst dus nat maken. Het begin van de halve finale was desastreus. ZFC begon fel en met goed spel namen ze in no-time een 3-0 voorsprong. Onze aanvallers stuitten telkens op de ZFC-keeper en toen na een ongelukkige botsing ook nog eens onze keeper Ruben uitviel leken we een verloren wedstrijd te spelen. Maar Quick’20 JO11-2 toonde een geweldige veerkracht. Opeens lukte het wel de keeper van ZFC te passeren en in hoog tempo bogen onze jongens de 0-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Toen vlak voor tijd ZFC uit een (onterechte) vrije trap 4-4 scoorde leek het op penalty’s uit te draaien. Maar een doeltreffend afgeronde laatste aanval van de wedstrijd bracht Quick’20 JO11-2 de 5-4 overwinning en een plek in de finale!

In de finale moest Quick’20 JO11-2 het uitvechten met Burgum JO11-1, dat zich gedurende het hele toernooi ook als een sterke ploeg had laten zien. Burgum was op het veld in de Friese 1e klasse in de najaarscompetitie als tweede geëindigd. Een mooie laatste krachtmeting dus. Net als in de halve finale was het begin niet goed. Miscommunicatie in onze verdediging na 30 seconden werd door Burgum afgestraft; 0-1 en we moesten in de achtervolging. Daarna volgde gelukkig de misschien wel beste fase uit het hele toernooi. Quick’20 JO11-2 liet het balletje heel goed rond gaan en via zowel combinatiespel als prachtige individuele acties creëerde onze ploeg de ene na de andere kans. Dit leidde tot 3 uitstekende goals en een ogenschijnlijk veilige 3-1 voorsprong. Vlak voor tijd kwam Burgum echter op 3-2 waardoor er toch nog een bloedstollende slotfase volgde. Maar er werd niet meer gescoord waardoor een spannende en mooie finale in een 3-2 zege voor Quick’20 JO11-2 eindigde. Na het verlossende laatste fluitsignaal van de scheidsrechter volgde een prachtige ontlading bij de spelers, de begeleiders en de meegereisde supporters. Een mooi toernooi tegen sterke tegenstanders werd glorieus als winnaar afgesloten en Quick’20 JO11-2 kon met een uitstekend gevoel en een grote beker terug naar Oldenzaal.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube