Nieuws

Walking Football iets voor Quick’20?

maandag 19 december 2016 - Algemeen


Voetballen tot op hoge leeftijd

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

Om clubs hierbij te helpen hebben de KNVB en de Eredivisie de handen ineen geslagen om een passend voetbalaanbod te ontwikkelen: Walking Football. De naam zegt het al, is voetbal zonder rennen. Een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 60-plussers respecteert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. En een spelvorm waar bij spelplezier en plezier maken met elkaar voorop staan. Zodat deelnemers niet alleen fysiek maar ook mentaal fit worden of blijven.

Men is er van overtuigd dat Walking Football of OldStars, de variant die bij BVO’s wordt gespeeld, het leven van 60-plussers verbetert. De praktijk wijst het al uit: deelnemers voelen zich fitter en hebben meer sociaal contact. Hoe meer verenigingen Walking Football aanbieden, hoe beter dus.

Hans Brouwer is binnen Quick’20 een onderzoek begonnen naar de haalbaarheid van Walking Football.

Heeft u interesse of vindt u het maar niks, reageer: hannes54@gmail.com.

Meer info? Zie ook knvb.nl

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube