Nieuws

Quick’20 komt herboren uit de kleedkamer en wint met 2-3 bij HSC ’21

maandag 19 december 2016 - 1e selectie


De Houdini-act lukte gisteren in Haaksbergen door een mentaal en conditioneel ijzersterk Quick’20 in de tweede helft.

Als je de krant leest en de site van HSC bekijkt dan bekruipt je het gevoel dat je een andere wedstrijd hebt gezien dan wat in die artikelen staat. En op zich valt dat best mee, deze verslaggever kijkt natuurlijk door een Quick-bril.

In de krant staat dat er 700 toeschouwers waren op een volgepakt sportpark Groot Scholtenhagen en op de site van HSC staat 1000 toeschouwers. Nou het waren er zeker 1500. Toch jammer dat er minder Oldenzalers waren dan in voorgaande streekderby’s . Er waren wel leden van Quick-Business, maar evenals in Oldenzaal waren ze niet bij hun collega’s van HSC. Ook meerdere rasechte Quick-fans zag je niet en dat is toch wel merkwaardig. Dit elftal van Quick verdient thuis en ook bij regioderby’s meer eigen publiek.

De eerste 5 minuten had Quick’20 het heft in handen, maar een knullige fout van Ryan Snelders zorgde ervoor dat HSC na 5 minuten makkelijk op 1-0 kwam. Quick was daarna de weg kwijt en nadat zowel HSC als Quick een doelrijpe kans hadden, zorgde de tweede verdedigingsfout bij Quick ervoor dat HSC met 2-0 de rust in ging. HSC had zelfs nog wel met 3-0 kunnen rusten als het wat beter met de kansen was omgesprongen.

Na rust zag dat je dat Quick zo niet met Kerstreces wou. Het fanatisme was terug en na 57 minuten scoorde topscorer Rens van Benthem de eerste tegentreffer na een fantastische pass van Niels Leemhuis. Quick nam daarna heel veel risico en dat had verkeerd kunnen aflopen als HSC de geboden ruimtes beter had benut. Conditioneel leek HSC er de laatste 10 minuten doorheen te zitten en dat valt dit seizoen vaker op in de slotfase bij onze tegenstanders. Dit is een geweldig compliment voor onze trainers die de jongens zichzelf laten zijn en niet in paniek laten komen.

Het uitpubliek moest tot 3 minuten voor tijd wachten op de gelijkmaker van Quick’20. Een strakke lage voorzet van Melvin Degenaar werd totaal verkeerd beoordeeld door een verdediger van HSC die de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Quick’20 zag toen dat er meer in zat en ging op zoek naar de overwinning. In de 90e minuut werd de 2-3 gescoord na een scrimmage in het doelgebied van de Haaksbergenaren. Jan Willen Kamp stond met de rug naar het doel maar met een fraaie kapbeweging schoot hij raak. Daarna waren er nog 5 minuten blessuretijd waarin de zwaarbevochten zege van Quick’20 niet meer in gevaar kwam.

Jeroen Visscher viel vlak voor tijd geblesseerd uit. Hij heeft zijn neus gebroken en die is vandaag waarschijnlijk al weer recht gezet als u dit leest. Jeroen we wensen jou een snel en goed herstel.

Quick’20 bedankt voor het prachtige spel in de eerste 18 wedstrijden in de Derde Divisie in het algemeen en voor het geweldige resultaat in de derby tegen HSC in het bijzonder. De Quick-fans die er gisteren niet waren hebben echt wat gemist.

Uw verslaggever wenst u allen goede feestdagen en vooral een gezond 2017.

 

Klik hier voor de foto’s van Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube