Nieuws

JO17-1 door naar de volgende bekerronde

maandag 19 december 2016 - Jeugd


Op zaterdag 17 december stond voor JO17-1 niet de traditionele ‘Wild-actie’ op het programma, maar mochten we ons opmaken voor een bekerwedstrijd in de achtste finale tegen Longa’30 JO17-1 uit Lichtenvoorde. De nummer drie uit de 4e divisie.

Waar de meeste spelers een dag eerder een kerstgala hadden van school, verscheen iedereen goed gemotiveerd in de kleedkamer om te strijden voor een plek in de kwartfinale van de beker. Doordat JO17-2 geen verplichtingen had, trapten we op veld 2 af met een goed gevulde bank.
Voor de trainer was er geen reden tot wisselen t.o.v. de vorige competitiewedstrijd. Vorige week haalden we met bijna alle eerstejaars in de basis een goed resultaat tegen koploper d’Olde Veste’54. Zodoende begonnen veel tweedejaars op de bank. De concurrentie is groot en de groep houdt elkaar scherp.
Vanaf de aftrap liet de tegenstander zien met welke bedoelingen ze naar Oldenzaal kwamen. Massaal verdedigen, tegendoelpunten voorkomen en waar het kon de bal snel diep gooien op hun spitsen. We kregen hierdoor veel ruimte om over te steken richting hun achterhoede. Helaas ontbrak het ons aan de laatste eindpass of loopactie om tot doelpogingen te komen. De enige wapenfeiten waren; twee vrije trappen en enkele afstandschoten. Verdedigend hadden we de controle over hun aanvalsspel. Ruben en Koen waren samen met Luuk een uitstekend tandem in de as. Toch ontbrak het ons aan bal- en dribbeltempo om ze te verrrassen.

In de rust kregen we de kans om de spelopvatting van de tegenstander te bespreken. Daarnaast moest duidelijker worden waar voor ons de kansen lagen. Met twee frisse wissels (Jaap en Ties voor Luuk en Dany) hoopten we na rust het tij te keren.
In een zeer matige tweede helft, lukte het niet om gevaar te stichtten via ons positiespel. We hadden te weinig controle in balbezit en kregen na een tactische omzetting geen druk en gevaar naar voren. Het spel werd minder en minder. De teleurstelling was dan ook merkbaar op het moment dat de scheidsrechter affloot. Het lukte vandaag gewoon niet. Verlengen of penalty’s? Het werden penalty’s.
De eerste werd door hun spits hoog over geschoten. De daaropvolgende penalty’s werden haarfijn binnen geschoten. Jaap, Ruben, Bart, Ties en Jesse pakten hun moment en zorgden dat we een ronde verder bekeren.

Mede dankzij de voortreffelijke inzet van de spelers EN onze begeleiding (Rik, Ronald, Marcel, Rene en ook een beetje Hidde), hebben we het eerste gedeelte van de competitie in stijl afgesloten. We mogen ons nu opmaken voor twee (welverdiende) weken winterstop. Daarna zullen we zien of we de ingezette ontwikkeling kunnen doortrekken.

We wensen onze trouwe volgers fijne feestdagen en alvast een gelukkig, maar bovenal gezond 2017!

Sterrenklassement:
3. Ruben d’Hollosy
2. Jelle Huitink
1. Jesse Kip

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube