Nieuws

HSC’21- Quick’20, regioderby onder vergrootglas van aftrek 3 punten door KNVB

vrijdag 16 december 2016 - 1e selectie


Het seizoen 2016-2017 begon op zondag 14 augustus jl. voor Quick’20 zeer goed door de 1-0 winst op HSC ’21 in haar eerste wedstrijd in de Derde Divisie. De return van deze regioderby is a.s. zondag om 14.30 uur in Haaksbergen.

 

Afgelopen week kregen alle clubs in de Tweede en Derde Divisie een brief van de Licentiecommissie Amateurvoetbal over de waarnemingen en voorgenomen besluiten met betrekking tot het voldoen aan de door die commissie opgestelde licentievoorwaarden. Voor 20 van de 54 clubs dreigt een aftrek van 3 punten als niet alsnog voor 13 januari 2017 wordt voldaan aan de gestelde eis, Voor de Derde Divisie geldt dat je minimaal 3 contractspelers moet hebben die voor 12 uur op de loonlijst staan. Volgend jaar geldt voor de tweedejaars zelfs 6 contractspelers.

 

Volgens de media is HSC21 van plan om dit seizoen álsnog aan de voorwaarde van 3 contractspelers te voldoen. Wat Quick’20 gaat doen is nog onbekend maar zeker is dat Quick niet met contractspelers gaat werken. Het is wellicht een democratisch besluit van de ledenraad amateurvoetbal om in te stemmen met de licentievoorwaarden maar vreemd is wel dat er wel puntenaftrek geldt voor het niet hebben van contractspelers, maar dat er voor het niet voldoen aan één of meer van de andere 42 eisen geen puntenaftrek is. Quick voldoet wel aan 40 van de 43 voorwaarden!! We kunnen er nog een heel hoofdstuk over schrijven maar laten we maar gewoon teruggaan naar daar waar het om gaat en wel het voetbal en in dit geval de derby.

 

HSC’21 heeft in de laatste 5 wedstrijden 13 punten gehaald en de laatste 4 duels gewonnen met 10 doelpunten voor en 6 tegen. Quick’20 haalde slechts 4 punten uit 5 wedstrijden maar had daarvoor een geweldige serie van 22 uit 8. HSC’21 wil zich vast revancheren voor de nederlaag in Oldenzaal en beide clubs zullen 2016 winnend willen afsluiten. Laten we niet vergeten dat er in een regioderby ook altijd meer belangen spelen dan in iedere andere wedstrijd. Indien Quick’20 weer in haar eigen spel komt dan kunnen we de komende wedstrijd en de afloop ervan met vertrouwen tegemoet zien.

 

Vast staat in ieder geval dat er flink wat supporters vanuit Oldenzaal meereizen. Quickbusiness wisselt uit met de businessclub van HSC en Black & White komt met een supportersschare op de fiets.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube