Nieuws

O15 stunt met 1 punt tegen Go Ahead Eagles O15

maandag 12 december 2016 - Jeugd


10-12-2016 was alweer de laatste krachtmeting van de eerste seizoenshelft. De tegenstander was Go Ahead Eagles O15. De gasten uit Deventer stonden met 13 punten uit 9 wedstrijden een stuk hoger dan ons eigen elftal. Maar we hadden vertrouwen dat er deze wedstrijd wel een stunt mogelijk zou zijn.

De wedstrijd begon voor ons prima. We starten erg fel en wonnen veel duels. Dat resulteerde in de 1-0 na 7 minuten door het 2de competitiedoelpunt van Joris Smellink. Het doelpunt kwam voort uit een goede combinatie en Joris rondde koel af via de binnenkant van de paal. Een geweldige start voor ons en we hielden goed druk vooruit. De spits van Go Ahead Eagles was de gevaarlijkste man aan de kant van de gasten en ze probeerden hem vanuit de laatste linie over de grond te vinden. Zaak voor ons was om de pass van de laatste man eruit te halen om hem zodoende te elimineren. Thijmen zat er kort op en speelde een goede wedstrijd. En als hij er eens langs kwam stond er altijd nog onze ‘schoffelaar’, Boet. Boet haalde veel weg en probeerde de voetballende oplossing te zoeken. Hij speelde ook weer een prima wedstrijd en het is mooi om te zien dat we een ‘schoffie’ in ons elftal hebben. Er kwamen nog wat meer kleine kansjes aan beide kanten maar het bleef 1-0 tot aan de rust.

In de rust aangegeven dat we het geweldig deden en dat we ervan overtuigd moesten zijn dat we konden stunten. Bij de jongens was er veel vertrouwen, maar het kostte ook veel kracht.

De tweede helft begon wederom erg goed en we vergaten om slordigheden van Go Ahead Eagles af te straffen in de eerste 5 minuten na de rust. We kregen 2 keer de bal (na goed druk zetten), maar de eindpass was te onnauwkeurig. Na die fase kwam Goa Ahead beter in de wedstrijd en kregen ze een kwartier na rust een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten door hun spits. 1-1 na 50 minuten en nog 20 minuten te spelen. Het kon nu beide kanten op en het spel golfde op en neer. Met het einde in zicht leken we genoegen te moeten nemen met 1 punt maar kregen we toch nog een enorme kans. Joris speelde de bal diep op Fabian en hij schoot de bal ineens op doel, de keeper ranselde de bal uit het doel en dus bleef het 1-1.

Meteen na de wedstrijd was er bij mij en de spelers teleurstelling over het gelijke spel, maar na een nachtje slapen en de wedstrijd goed geëvalueerd te hebben mogen we als Quick’20 O15 erg blij zijn met een punt tegen de BVO Go Ahead Eagles O15. Een goede pot van onze zijde levert dan toch een stunt op tegen een BVO en dat is klasse van onze mannen.

Man of the match: het elftal

Scoreverloop:

7’ 1-0 Joris (Bas), 50’ 1-1 speler Go Ahead Eagles

Klik hier voor de foto’s

 

Quick’20 O15 – Pec Zwolle O15 0-7

De week voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelden we tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De tegenstander was een maat te groot voor ons eigen elftal en we verloren de wedstrijd kansloos met 0-7 (0-3). Een noemenswaardig iets van deze wedstrijd was dat de spits van Zwolle echt een geweldige speler is hij scoorde 4 keer en gaf ook nog een assist.

Klik hier voor de foto’s

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube