Nieuws

JO11-2 sluit competitie af met nederlaag bij Rood Zwart JO11-1

maandag 12 december 2016 - Jeugd


Rood Zwart JO11-1 – Quick’20 JO11-2 6-2 (rust 2-0) (10 december 2016)

De laatste vier wedstrijden van de najaarscompetitie voor Quick’20 JO11-2 waren tegen de volledige top 4 van de ranglijst. Tegen BWO, SDC’12 en Quick’20 JO11-1 hadden we onze huid steeds duur verkocht, maar konden we geen punten bijschrijven. Vandaag de laatste kans tegen de sterke nummer 2 van onze competitie, Rood Zwart JO11-1.

De jongens waren zich vóór de wedstrijd ervan bewust dat ze compact moesten voetballen en voor elkaar moesten vechten om kans te maken op een resultaat. In de openingsfase van de wedstrijd lieten ze zien inderdaad hard te willen werken vandaag. Rood Zwart bleek vooral fysiek erg sterk, maar voetballend niet van het niveau van de vorige drie tegenstanders. Toch kwamen we na ongeveer 10 minuten op een 1-0 achterstand. Doordat we niet doortastend genoeg verdedigden in een scrimmage kwam de bal voor de voeten van een Rood Zwart speler, die vanaf een meter of 15 ongehinderd kon uithalen. Het vervolg van de eerste helft gaf een wat rommelig spelbeeld te zien. Rood Zwart kon niet echt het verschil maken en Quick’20 JO11-2 speelde bij balbezit slordig en vaak niet iets te langzaam om aan gevaarlijke aanvallen toe te komen. De wedstrijd leek dus op een 1-0 ruststand af te gaan, met nog voldoende perspectief op een goed resultaat in de tweede helft. Maar jammer genoeg weigerde de scheidsrechter te fluiten toen een speler van Rood Zwart de bal vlak voor de rust overduidelijk met de hand meenam en voor zijn voet klaarlegde om te kunnen schieten. Wederom een afstandsschot en een tegengoal – en dus een 2-0 ruststand.

Jammer van die onterechte tweede tegengoal, maar in de rust wisten de jongens dat ze ook vooral naar zichzelf moesten kijken. Het spel aan de bal was gewoon niet goed genoeg om tegen het sterke Rood Zwart kansen te creëren. Dat moest dus beter de tweede helft, gecombineerd met compact en fel blijven verdedigen.

Het begin van de tweede helft was echter dramatisch. Drie simpele grote verdedigingsfouten binnen een paar minuten werden koelbloedig door de thuisploeg afgestraft. Plotseling stond er een kansloze 5-0 achterstand op het scorebord en bovendien raakte keeper Ruben bij de vijfde tegentreffer geblesseerd. Met Luca als vervangende keeper hadden we nog een minuut of twintig om de eer te redden en een monsterscore te voorkomen. Misschien nam Rood Zwart bij deze grote voorsprong wat gas terug, misschien kwam er nog een laatste restje vechtlust bij Quick’20 naar boven. Onze jongens wisten in her vervolg van de tweede helft in ieder geval nog wel een aantal behoorlijke aanvallen op te zetten, Rood Zwart enigszins in de problemen te brengen en wat kansen te creëren. Twee van deze kansen werden benut door Luuk en Juup, waardoor de score met 5-2 een iets betere aanblik kreeg. Het kwaad was echter al geschied en een nederlaag kon niet meer worden afgewend. Wel jammer dat vervangende keeper Luca net niet de “nul” kon houden. Hij werd in de slotfase een keer gepasseerd, waardoor de uitslag op 6-2 werd bepaald.

Helaas sluiten we de competitie dus af met een nederlaag. Op zich geen schande tegen een sterke tegenstander, wel teleurstellend dat we de wedstrijd in een paar minuten uit handen geven. We sluiten de najaarscompetitie in de sterke 1e klasse af met een 11e plek, waarmee we nog drie ploegen onder ons houden. Gevoelsmatig hebben we te weinig punten gehaald, vooral tegen de op papier wat zwakkere ploegen, en zijn we een paar plaatsen te laag geëindigd voor de kwaliteit van het team. In de winsterstop staan zes oefenwedstrijden en twee toernooien op de agenda, waarin Quick’20 JO11-2 zich kan voorbereiden op een hopelijk meer succesvolle voorjaarscompetitie.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube