Nieuws

JO17-1 stunt tegen koploper

zondag 11 december 2016 - Jeugd


Op zaterdag 10 december stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. De tegenstander was ‘angstgegner’ d’Olde Veste (OV) Jo17-1. Dit jaar hebben wij twee keer tegen ze gespeeld, en beide keren verloren. Zonder Jaap (schorsing), maar met de lichtgeblesseerden Ties en Daan op de bank, begonnen we aan de aftrap op het fantastische kunstgrasveld 2.

Dat OV een goede tegenstander is, wisten we van onze eerdere wedstrijd. Veel loopvermogen en dynamiek in de diepte, gecombineerd met een uitstekende achterhoede waarin veel fysieke kracht en snelheid zit. Vooraf bespraken we de tactiek om te bepalen waar onze kansen lagen.
Het begin van de wedstrijd was een fase waarin beide teams bij het doel kwamen. Zo kwam Joost en Justin een aantal keren goed langszij, alleen troffen zij geen doel. De snelle buitenspelers van OV waren een plaaggeest, maar ons team verdedigde goed en hielpen elkaar waar nodig. Totdat een persoonlijk duel vanuit een lange bal werd verloren en op de omschakeling OV de aanval kon uitspelen. Het doelpunt zag er niet goed uit, maar toch herpakten we ons. Dit resulteerde dan ook in een aantal aanvallen rondom het strafschopgebied van OV. Bij een van die aanvallen probeerden we via een schot te scoren. Tot ontsteltenis van OV, maar door uitstekend optreden van scheidsrechter Wesselink, gaf hij een (terechte) strafschop. De bal werd op onregelmatige wijze tegengehouden met de arm van een verdediger van OV, waardoor een scoringskans werd ontnomen. Youri schoot de bal vervolgens keurig binnen. Niet veel later gaf Bart een mooie pass op Youri. Laatstgenoemde kon de bal net niet controleren, waardoor de kans verloren ging.
In de rust werd verteld dat we het helemaal niet onaardig deden tegen de koploper, maar dat we ons aanvalsspel wel moesten verbeteren als we langszij wilden komen. We begonnen dan ook weer geconcentreerd aan de 2e helft en waren erg alert in het verdedigen. In een fase waarin OV aandringt, was het Jelle die zijn mannetje stond. Met een aantal reddingen (waarvan sommige fantastisch) hield hij ons in de wedstrijd. Daar waar OV vergat te scoren, bleven ook wij kansen krijgen. Zo werd Jesse gevonden na een mooie steekbal over de verdediging. Net als Youri in de 1e helft, kon ook hij de bal niet de juiste richting geven om te scoren. Echter was dit een voorbode, want niet veel later laat Joost wel zien wat scoren is. Een prachtige steekbal van Justin volleerde hij ineens op doel. 2-1 en het geloof op een stunt was er. OV raakte van slag en de irritaties werden zichtbaar. Met het inbrengen van Floris en Ties kwam er ‘fris elan’ in het veld, waardoor OV steeds vaker de bal lang moest spelen. Wij voorkwamen veel aanvallen door goed verdedigend werk, maar ook mag benoemd worden dat we een aantal keren goed weg kwamen. Wij bleven na de 2-1 echter uiterst scherp in het duelleren en kwamen daardoor nog een keer langszij door een doelpunt van Floris. Dat de slotfase ontsierde met een rode kaart voor OV mocht de pret niet drukken. Het was een spannende en sportieve wedstrijd, waarin wij aan het langste eind trokken vanwege een uitstekende TEAMPRESTATIE!
Volgende week spelen wij onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan 4e divisionist Longa’30 uit Lichtenvoorde. Zij staan op de 3e plaats, waardoor het een uitstekende tegenstander lijkt om te strijden voor de volgende bekerronde. Aftrap: 11.00 uur.
Sterren:
3: Jelle
2: Ruben
1: Koen

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube