Nieuws

Michel Steggink (43 jaar) nieuwe trainer Quick’20 zondag 1

donderdag 8 december 2016 - 1e selectie


Zoals al bekend nemen Quick’20 en trainer Rene Nijhuis na een prima periode afscheid van elkaar. Het is uiteraard lastig om iemand te vinden die past bij de club en ook verder kan en wil gaan op de ingezette weg maar vanuit het bestuur en de TC zijn we zeer blij dat we kunnen melden dat Michel Steggink (43 jaar), nu hoofdtrainer van VV Heino, onze nieuwe hoofdtrainer wordt voor de komende twee seizoenen.

Michel past naadloos in het profiel van Quick’20 met de juiste normen en waarden hoog in het vaandel. Opleiding en ontwikkeling zijn woorden die heel goed bij hem passen en die wij als vereniging als zeer belangrijk ervaren. Naast de hoofdtaak op het trainings- en coachdeel voor zondag 1, zal Michel nadrukkelijk betrokken zijn bij de doorstroming vanuit de jeugd via JO19-1 en zondag 2.

Zijn kijk op voetbal en de wijze van trainen met (jonge) spelers past bij de visie van Quick’20, waarbij zijn jarenlange ervaring als voetballer (o.a. bij HSC’21 en HHC Hardenberg) op het hoogste amateurniveau uiteraard heel goed kan worden gebruikt om onze spelersgroep verder te helpen ontwikkelen. En hoewel zijn trainerscarrière, na het assistentschap bij HHC Hardenberg en nu het tweede jaar als hoofdtrainer van VV Heino, aan het begin staat spreekt Quick’20 het vertrouwen uit om de komende twee seizoenen met deze ambitieuze trainer aan de slag te gaan.

 

De motivatie van Michel zelf om naar Quick’20 te komen?
We spraken een enthousiaste Michel zelf over zijn komst naar Quick’20:

 

Wie is Michel Steggink?
“Mijn naam is Michel Steggink. Ik ben 43 jaar oud en ik woon in Hengelo, samen met Odyl. Samen hebben we drie kinderen: Tijn van 14, die voetbalt bij BWO in Hengelo; Jet van 11, zij hockeyt en Sam van 5, die is bezig met zwemles. In het dagelijks leven werk ik als fysiotherapeut bij revalidatiecentrum ’t Roessingh in Enschede. Ik werk hier vooral met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel”.

 

Wat was je voetbalcarriere?

  • BWO Hengelo – in jeugd gestart en tot mijn 20ste gespeeld.
  • HSC’21 – 11 jaar gevoetbald (vijf keer kampioen van de Hoofdklasse C, twee keer kampioen van de zondagamateurs en één keer algeheel amateurkampioen)
  • HHC Hardenberg – 2 kampioenschappen zaterdag hoofdklasse inclusief promotie naar de topklasse

 

En je trainerscarriere?

  •  Gestart bij de hoogste jeugd bij ATC’65 in Hengelo en daar ook mijn TC3 en TC2 gehaald.
  •  Assistent trainer-coach bij HHC Hardenberg (topklasse) en daar mijn TC1 gehaald.
  •  Nu tweede jaar als hoofdtrainer VV Heino

 

Visie op voetbal?

Kan heel lang en heel kort. De korte versie is dat er wordt gewerkt op basis van drie pijlers namelijk:

  • Tactisch plan
  • Fitheid
  • Team

 

Waarom Quick’20?

De ambitie en de uitdaging om op hoger niveau (3de divisie) aan de gang te kunnen gaan bij een zeer gerenommeerde en mooie club met een hele goede jeugdopleiding inclusief ook de kans voor die jeugd om door te stromen.

 

Michel’s eigen ambitie?

Het maximale uit mezelf halen en daarmee zo hoog mogelijk aan de slag wellicht zelfs als assistent betaald voetbal.

 

Grootste uitdaging voor komende seizoen?

Allereerst de groep zo compleet mogelijk te houden uiteraard en daarmee dan de volgende stappen maken richting structurele top 3de divisie. En dat uiteraard in zo goed mogelijke afstemming met het beleid van de club en de doorstroming vanuit jeugd, beloftes, zondag 2, etc.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube