Nieuws

Quick’20 imponeert bij ambitieus Westlandia en speelt zeer verdiend gelijk met 2-2

dinsdag 6 december 2016 - 1e selectie


Quick’20 haalde na 3 verliespartijen één punt bij Westlandia en speelde een uitstekende wedstrijd in het Westland. De voortekenen bedrogen niet. De trainer ging met een minder aanvallend concept het veld in ten opzichte van de voorgaande wedstrijden en daardoor speelde Niels Leemhuis voor Melvin Degenaar en de schitterende ambiance bij Westlandia leek de spelers geweldig te stimuleren om de mindere serie eindelijk te doorbreken. Een prachtig publiek, goed kunstgrasveld, mooie accommodatie, alles nodigde uit voor een mooi resultaat.

De eerste 20 minuten was de thuisploeg de sterkste en een voorsprong zat eraan te komen. Keeper Felix van Berkel redde 2x bekwaam. Net toen Quick zich aan de druk wist te onttrekken was het Westlandia dat de 1-0 maakte toen er onvoldoende rugdekking werd gegeven en de spits vrij kon intikken. Daarna moest Quick even oppassen dat het niet onder de druk bezweek. Al vrij snel werd het positiespel van Quick beter en kwamen de kansen met tussendoor gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Rens scoorde net niet uit een schitterende aanval, in de 31e minuut was het wel raak. Jan Willem Kamp maakte een snelle aanval over 3 schijven fraai af, 1-1.

Daarna bepaalde Quick het spel tot aan de rust en waren er 3 goede mogelijkheden op 1-2. De inzet van Niels Leemhuis was net niet hard genoeg om de doelman te verslaan. Hij speelde trouwens een prima wedstrijd. Na rust was te zien dat Westlandia de beelden van hun eigen video-analist goed had bestudeerd en werd de bal met lange ballen naar voren gepompt. De ingevallen boomlange spits werd een plaag voor de Quick defensie en al oogde hij wat houterig, in de 58e minuut pakte hij de bal aan, draaide zich om en in tegendraadse richting verdween de bal in het doel 2-1.

De wedstrijd golfde nu op en neer met van beide kanten fraaie staaltjes voetbal. Quick moest oppassen dat Westlandia niet de genadeklap uitdeelde, toch nam de ploeg steeds meer risico en na de invalbeurten van Tim Zwienenberg en Jelle Leenders werd voordurend het doel van Westlandia opgezocht en schoof uitblinker Sergio Babb door naar het middenveld. In de 87e minuut werd de offensieve dadendrang beloond. De opkomende Tim zette de bal strak en laag voor en Rens van Benthem zette zijn voet er tegenaan en tikte mooi de terechte gelijkmaker in, 2-2. Na 3 wedstrijden “droog” te hebben gestaan een mooie opsteker voor de topscorer,

Daarna wou Quick meer en ver in blessuretijd voorkwam de doelman de 2-3 voor Quick. Ook Westlandia ging nog 1x in de aanval en hoe het lukte zal een raadsel blijven, in de 94e minuut zweefde Felix van Berkel een kopbal op onverklaarbare wijze met één hand uit het puntje van de linkerbovenhoek en behoedde Quick voor een overigens onverdiende nederlaag.

Beide teams hadden 2 uitstekende keepers en de wedstrijd was zo mooi, omdat het ook rustig 5-5 had kunnen worden. Mooi om te zien was dat beide teams na afloop door het talrijke publiek met een geweldig applaus werden beloond voor het uitstekende spel.

Quick had het geluk weer niet aan haar zijde, want in de 2e helft werd een aanval zeker 2x afgefloten nadat de assistent-scheidsrechter onterecht zijn vlag omhoog stak en een 1 op 1 situatie teniet werd gedaan. Hij had zichtbaar moeite met de laaghangende zon, terwijl daar toch wel oplossingen voor zijn.

Westlandia straalt in alles uit dat het wil promoveren naar de Tweede Divisie en dat zegt het bestuur ook hardop. Ook daar doen ze net als bij ons niet aan contracten, duidelijk werd wel dat er het nodige geld omgaat en dat er meer aan de spelers wordt betaald dan de maximale vrijwilligersvergoeding, die Quickspelers kunnen krijgen.

Westlandia en haar supporters waren na afloop enorm teleurgesteld met het gelijkspel, ze hadden op een overwinning gerekend. Dit is een compliment aan Quick, dat het goede voetbal nog niet is verleerd en dit geeft volop hoop voor goede resultaten in de laatste 2 wedstrijden tot aan de winterstop.

We hebben met Westandia een “warme” club ontmoet en het klikte geweldig tussen de “bestuurders” van beide ploegen en de Westlandse en Twentse humor liggen elkaar wel.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube