Nieuws

Quick’20 JO17-1 zet goede reeks door

maandag 5 december 2016 - Jeugd


Op zaterdag 3 december stond voor de derde keer dit voetbalseizoen de wedstrijd tegen ACV JO17-1 uit Assen op het programma. Daar waar de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen nog werd verloren met 2-3, was er ook nog het treffen in de finale van de Herfstcup bij SVZW uit Wierden. Uiteindelijk trokken we toen via penalty’s aan het langste eind en eindigden we met de toernooiwinst. In de reguliere speeltijd hadden we ze echter nog niet verslagen. ACV kon voor het eerst met een volledige selectie aantreden. Wij hadden een aantal afwezigen; Ties (blessure), Tomas (blessure), Willem en Emil (speeltijd in JO17-2).

 

Er werd om 12:30 uur afgetrapt in Assen. Het was lekker weer en de bijna volledige fitte selectie van Quick ’20 begon met goede moed aan de wedstrijd. Het was alleen niet terug te zien in het vertoonde spel dat er voor een overwinning gestreden werd. Het baltempo lag laag, er werd te traag omgeschakeld na balverlies. Het leek of er geen ‘vuur’ in de ploeg zat. Iets wat deze jongens al wel hebben laten zien in eerdere wedstrijden. ACV daar in tegen speelde wel fel en gedreven. Toch was het Quick ’20 dat als eerste wist te scoren. Het was Jesse Kip die in de rebound -van een zelfgenomen vrije trap- wist te scoren. Dit was natuurlijk een lekker begin, maar het lukte ons niet om de score op te schroeven. Als er dan in de 39ste minuut op slag voor rust de gelijkmaker wordt gescoord, is het goede gevoel ook al weer een stuk minder richting de kleedkamer.

 

Ondanks dat er in de rust geen wijzigingen in de opstelling waren, speelde Quick’20 wel op een andere wijze. Er zat meer beweging EN de wil om te winnen in. Het was dan ook Quick’20 dat als eerste de score wist te openen. Het was Justin Nieland die vanuit een corner scoorde. Het gevoel van nu doorzetten werd vijf minuten later verstoord wanneer de scheidsrechter een penalty toekende aan ACV. Deze werd correct binnengeschoten en daardoor gaven we de voorsprong uit handen. De wedstrijd werd vanaf dat moment een echte wedstrijd waarin beide teams er alles aan deden om te winnen. Overtredingen aan weerszijden en harde duels wisselden het positiespel af. Toch was het weer Justin Nieland die op aangeven van Floris wist te scoren. Een bal rakelings langs de kruising was het laatste wapenfeit van ACV. Omdat de voorsprong dit keer niet uit handen werd gegeven, werd de eindstand dan ook 2-3 in het voordeel van JO17-1.

 

Dit was een belangrijke overwinning en de derde zege op rij. Het was geen goede wedstrijd, maar eentje die op basis van karakter over de streep werd getrokken. Trainer René Remie heeft toegezegd te zullen trakteren na drie overwinningen. Naast deze traktatie hebben de spelers ook de complimenten verdiend. Het is een goed gevoel dat er strijdend is gewonnen van een lastige tegenstander. Nu is het nog wel de bedoeling dat dit succes wordt door gezet.

 

Volgende week speelt JO17-1 wederom een lastige wedstrijd. Dan wordt er thuis gespeeld tegen de ‘nieuwe’ koploper en kampioenskandidaat Olde Veste JO17-1 uit Steenwijk. Als wij in tegenstelling tot de eerste wedstrijd deze competitie nu wel weten te winnen, staat Quick ’20 JO17-1 bovenaan in de 2de periode en nadert het de top 3 van de competitie. De wedstrijd zal gespeeld worden om 14:30 uur op sportpark Vondersweijde.

 

Sterrenklassement:

Drie:    Justin Nieland

Twee:  Ruben d’Hollosy

Een:     Dany Faasen

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube