Nieuws

JO9-6 … De weg naar het kampioenschap

maandag 5 december 2016 - Jeugd


JO9-6 is kampioen. Wat een mooie competitie was het. Wat hebben deze jongens zich ontwikkeld in de afgelopen maanden. Het begon allemaal op 27 augustus met een oefenwedstrijd tegen 3e klasser Quick JO9-5. Net terug van vakantie speelden de jongens voor het eerst samen, de meesten hadden een teleurstellend seizoen achter de rug met vele nederlagen. Ook deze wedstrijd, tegen een tegenstander die al wat langer samen speelden en duidelijk wat sterker was, ging verloren (10-3). Na een 5-0 achterstand bij rust, bleek in de 2e helft het team wat beter ingespeeld te raken. Er was een duidelijke stijgende lijn te zien met 3 doelpunten voor JO9-6 in de 2e helft. En die stijgende lijn zette zich door…. Want vanaf die dag  is er geen wedstrijd meer verloren gegaan…

Na een ruime oefenzege op Quick JO9-9 met 9-0, speelden we op 10 september de eerste  competitiewedstrijd thuis tegen Vogido JO9-6. Altijd spannend zo’n eerste competitiewedstrijd, na een wat stroeve start eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 5-2 zege. De 1e stap richting het kampioenschap was gezet.
De volgende wedstrijd was tegen Sparta Enschede JO9-7, en wat een wedstijd was dat… Een 24-0 overwinning, door onder meer 6 doelpunten van Luuk. (Later is het besluit genomen om Sparta E. uit de competitie te halen en een klasse lager in te delen). Vol vertrouwen ging JO9-6 verder en er volgde een serie wedstrijden met ruime overwinningen waarin steeds minimaal 10x werd gescoord. Avanti JO9-5 werd met 13-0 verslagen, Bon Boys JO9-6 werd met 10-1 verslagen en Vosta JO9-1 met 13-0. Uit de ranglijst bleek dat Victoria ‘28, Rigtersbleek en LSV onze grootste tegenstanders zouden worden in de strijd om het kampioenschap.

Na een kleine pauze van bijna een maand volgde de wedstrijd tegen Victoria JO9-2. Ons team, (bestaande uit de onpasseerbare doelman Wout, drie ijzersterke verdedigers Douwe, Pim en Jochem, onze dynamische middenvelders Wout, Thomas en Luuk, onze kleine dribbelkoning Noah en goaltjesdief Sieb) leek deze wedstrijd niet in al te beste doen. Of het nu kwam door overmoed als gevolg van de goede resultaten in de 1e wedstrijden of door de lange onderbreking, maar Victoria maakt het ons erg lastig en had zelfs de mogelijkheid om deze wedstrijd te winnen. Na een 1-1 stand bij rust viel het kwartje in de 2e helft net de goede kant op. Doelpunten van Twan en Noah zorgde ervoor dat we met 2-1 wonnen en de 3 punten in Oldenzaal bleven!!

Na een 9-1 zege tegen De Tubanters JO9-4. Volgde de volgende topper, uit tegen Rigtersbleek. Altijd lastig! Ondanks dat Quick duidelijk de bovenliggende partij was, stond het bij rust slechts 0-1 voor ons. Door 2 toevalstreffers van “de Bleek” kwamen we zelfs met 2-1 achter. Echter, het doelpunt van Noah vlak voor tijd zorgde ervoor dat we toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepten.

Nu volgde de midweekse wedstrijd tegen DSVD, een regelmatige 5-0  overwinning op een slecht veld. Op 26-11 volgde de kampioenswedstrijd tegen onze laatste overgebleven concurrent LSV JO9-2 in Lonneker. Een extra speciale wedstrijd voor onze leider Arjan Langenhof die wekelijks op zondag vlagt bij het 1e van LSV. Winst betekende dat we niet meer te achterhalen waren voor de concurrenten. De schrik sloeg ons om het hart toen we vrij snel achter kwamen. Echter onder luide aanmoedigingen van de vele meegereisde supporters, werd het klasse verschil toch duidelijk. Door onder andere 2 doelpunten van onze (mede)topscoorder Twan (samen met Thomas) wonnen we met 3-1 en waren we kampioen!!! Na een kleine feestje op deze dag zou na de volgende en laatste competitiewedstrijd tegen EMOS het kampioensfeest echt gevierd worden. Het werd een echt feestduel waarin de verdedigers lieten zien dat doelpunten maken niet alleen voor middenvelders en aanvallers is.

Douwe scoorde een hattrick, Pim ramde 2 prachtige vrije trappen tegen de touwen en Jochem scoorde zijn 1e competitiedoelpunt. De wedstrijd eindigde in 11-0. En het feest kon beginnen… Huldigingen op het veld, een rondrit in een heuse Limousine (Arjan Bedankt!!), een echte balkonscene bij de Bisschop en daarna door naar Hengelo voor heerlijke frietjes (Matheus top!!!) en een paar potjes laser gamen. JO9-6 is kampioen, wat een mooie competitie was het. Bedankt allemaal!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube