Nieuws

Derde driepunter op rij voor het zesde

maandag 5 december 2016 - Senioren


Vandaag wedstrijd 11 uit bij Barbaros in Hengelo. De tegenstander van vandaag had tot aan vandaag nog geen punten weten te bemachtigen. Dit willen wij graag zo houden. We moeten pas om 12.00 uur voetballen. Tegen 10.45 uur vertrekken we richting Hengelo. Het weer is goed, iedereen is uitgeslapen en we hebben genoeg spelers. Wat kan er nu nog mis gaan. Aangekomen bij Barbaros lezen we dat we mogen aantreden op het hoofdveld. Deze is overigens van kunstgras. In de kleedkamer, die niet al te groot is, is het weer gezelligheid troef. De warming-up verloopt soepeltjes en iets voor twaalf staan beide teams gereed op het veld. Dit veld is overigens behoorlijk hard, maar ja we mogen niet klagen. Het is fantastisch voetbal weer.

Iets na twaalven fluit de scheids voor de eerste helft. Al na een aantal minuten valt op dat er een aantal verschillen zijn bij de tegenstander. Er lopen spelers rond die in onze leeftijdscategorie passen en er zijn een aantal jongere spelers rond. Helaas voor hun zijn ze geen partij voor ons. Na een kleine 12 minuten spelen is het al 2-0 voor ons. Eerst scoort Lewerissa met een droge knal de 1-0. En een paar minuten later maakt Roy Postma beheerst de 2-0. Daarna volgt er een periode van 5 tot 10 minuten rommelig voetbal. In deze periode weet Barbaros een doelpunt te maken en hebben ze het gevoel dat er meer te halen is. Na een minuut of 20 voetballen krijgen we een tegenvaller te verwerken. Roy Postma geeft aan dat hij wil wisselen. We vermoeden dat hij, aangetrokken door de lucht van de barbecue, honger heeft gekregen en gewisseld wil worden, maar in werkelijkheid had hij last van de hak. Hij wordt vervangen door Raimond Postma. Deze staat amper koud in het veld en hij heeft zijn doelpunt ook al te pakken. Daar waar vorige week het vizier niet op scherp stond, kapt hij nu 2 tegenstanders uit en schiet de bal beheerst in de korte hoek. De marge is weer 2. We komen nog maar zelden in de problemen. Af en toe moet Schridi een afstandsschot pareren. Dit doet hij ook met verve. Na 45 minuten voetballen gaan we rusten met een 3-1 voorsprong.

In de rust geeft Dorenbusch aan dat het allemaal behoorlijk rommelig is en dat we wel iets feller mogen zijn. Als we dat zijn, dan kunnen we hier ook werken aan het doelsaldo. In de rust volgen een wissel. Arends komt in het veld voor Robert Engbers. Robert wordt alvast bedankt voor het meedoen. De tweede helft beginnen we in een iets andere bezetting op het veld. Of het nu aan deze wijzigingen ligt, de slappe instelling of het fanatisme bij de tegenstander is allemaal niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, na een kleine 5 minuten spelen is  de marge al weer kleiner geworden. 3-2. De bal wordt door de tegenstander beheerst ingeschoten en Schridi is kansloos. We horen kreten van, “Her şey hala mümkün”, “Hatta olabilir” en “hadi”, ware het niet dat het zesde nu begint te voetballen. Niet veel later is het 4-2. Raimond Postma maakt zijn tweede van de dag. Door een sublieme steekpass van Van Veelen staat hij vrij voor de keeper en tikt de bal met een mooie beweging langs de keeper. Hierna volgt weer een kleine tegenvaller. Arends valt gekwetst uit. Een blessure aan de kuit, maakt verder spelen onmogelijk. Daarna volgen er een aantal kansen, waarbij even gezegd moet worden dat onze gelegenheidsspits Teun Engbers het vizier niet goed heeft staan. De reden is bij ons bekend, alleen zullen we deze maar niet prijs geven. Het heeft waarschijnlijk iets te maken met slaapgebrek. Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft scoort Lewerissa ook zijn 2e van de dag. De marge wordt 3. 5-2 voor ons. We krijgen ontzettend veel ruimte en deze wordt ook goed gebruikt. Na een half uur spelen krijgen we een penalty. Deze is overigens terecht. Lewerissa wordt onreglementair gestopt in de zestien. Van de vaste strafschopnemers staat er op dat moment geen één in het veld. Er volgt een kleine schermutseling, maar de “man van glas” Nordkamp eist de bal gedecideerd op en schuift hem met precisie in de hoek. 6-2. Na dit doelpunt wordt de moegestreden Teun Engbers vervangen door Bijen. Ook Teun willen we bedanken voor het meespelen. Het laatste kwartier is weggelegd voor Weusthof. Hij scoort dan ook 2 keer middels een individuele actie. Hiermee komt de eindstand op 8-2 in het voordeel van het zesde. En degelijke overwinning die hoger had kunnen zijn, als we de hele wedstrijd ons eigen spel hadden gespeeld. Maar ja we hebben weer 3 punten. Ook willen we een compliment geven aan de zeer goed leidende scheidsrechter en de tegenstander voor de positieve instelling.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen UD (W) 5. Eens kijken of we deze lijn vast kunnen houden.

Opstelling het Zesde:

Schridi, Wanink, van Veelen, Gorter (C), Huitink, Lewerissa, Robert Engbers (Arends  /46 (Massink / 58)),

Nordkamp, Weusthof, Roy Postma (Raimond Postma / 21), Teun Engbers (Bijen / 74)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube