Nieuws

Quick ’20 JO13-1 pakt belangrijke punten

donderdag 1 december 2016 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 is er zaterdag in geslaagd om drie zeer belangrijke punten binnen te slepen. Na een matige eerste helft, werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld. De tegenstander uit Dronten, ASV Dronten, had zelfs geluk dat de score niet vele malen hoger uitviel dan de 3-1 eindstand die na afloop op het scorebord stond.
De doelpunten aan de kant van de Oldenzalers werden gemaakt door Ties Olde Dubbelink (2x) en Luca Steenbeeke.

De wedstrijd tegen ASV Dronten Jo13-1 is vooraf gezien een wedstrijd waarin de punten in Oldenzaal moeten worden gehouden. De basis, veel strijd en teamgeest, moet goed zijn om de wedstrijd van vandaag winnend af te sluiten.

De jongens lijken de eerste helft te spelen met de ranglijst in hun achterhoofd. Een mindere tegenstander en ietwat gemakzucht resulteren in een zeer belabberde pot voetbal. Vrijwel geen enkele kans weten we te creëren en in verdedigend opzicht zijn we vrijwel overal een stapje te laat. Wanneer we in de 17e minuut ook nog eens de tegenstander gaan helpen om tot doelpunten te komen, lijkt het een zware middag te worden. Een te slappe en lakse eerste helft van de Oldenzalers in één moment samengevat; 0-1 ruststand, hopen op een betere tweede helft.

In de tweede helft wordt bewezen dat er de eerste helft echt te weinig aan gedaan is. Quick ’20 schiet namelijk uit de startblokken; Ties Olde Dubbelink schiet op aangeven van Wes de Louw de gelijkmaker tegen de touwen en in de 39e minuut wordt door Luca Steenbeeke de 2-1 op het scorebord gezet na een goede vrije trap van Luke Blokhuis. De achterstand is omgezet in een voorsprong die op het eerste gezicht groter en groter gaat worden. In het vervolg worden enkele grote kansen gemist, waardoor de wedstrijd (te lang) spannend blijft. Nadat ASV Dronten een extra mannetje voorin zet, krijgen ook de bezoekers enkele mogelijkheden, maar zetten dit niet om in een doelpunt.
Ondanks de druk van ASV Dronten, weten de Oldenzalers in de 54e minuut toch de wedstrijd te beslissen. Het is Ties Olde Dubbelink die, na een slimme vrije trap van Wes de Louw, op de keeper af gaat. Oog in oog met de keeper maakt hij de kans beheerst af. De bevrijdende 3-1, de wedstrijd beslist, en 3 punten in “the pocket”. Quick ’20 komt niet meer in gevaar en wint met 3-1!

We hebben kunnen zien hoe goed we kunnen voetballen, maar ook hoe we kunnen verzaken als de gewenste basis, veel strijd en teamgeest, ontbreekt. Laat het een wijze les zijn met de wedstrijden die tot aan de winterstop nog op het programma staan.  We staan op een mooie 6e plaats op de ranglijst en willen dit graag zo houden. We doen het goed, nog twee wedstrijden doortrekken!

Volgende week weer eens een uitwedstrijd; in Drachten spelen we zaterdag tegen Drachtster Boys Jo13-1. Wederom een erg belangrijke wedstrijd waarin we uiteraard op zoek zullen gaan naar drie punten! We hopen op veel support en zien jullie het liefst in grote getale in Drachten! Tot dan!

Doelpunten;
17′ – 0-1 – Speler ASV Dronten
33′ – 1-1 – Ties Olde Dubbelink (Wes de Louw)
39′ – 2-1 – Luca Steenbeeke
54′ – 3-1 – Ties Olde Dubbelink (Wes de Louw)

Foto’s;
http://quick20d1.weebly.com/quick-20—asv-dronten-26-11-2016.html

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube