Nieuws

Quick’20 JO17-1 toont veerkracht

dinsdag 29 november 2016 - Jeugd


Na een vrij voetbal weekend vorige week mocht JO17-1 van Quick ’20 uit Oldenzaal dit weekend weer laten zien of ze goede weg zijn ingeslagen. Zonder een aantal geblesseerden, maar met versterking van Floris Koopman en Bas Scholten uit JO17-2, begonnen we in het koude en mistige Schalkaar om 1445 uur aan de aftrap.

 

Kijkend naar de ranglijst dan zou er vooraf gezegd kunnen worden dat beide teams niet ver van elkaar stonden. Vanaf het begin was te zien dat beide teams dan ook aan elkaar gewaagd waren. Beide teams waren van achteruit voetballend ingesteld en wilden naar voren voetballen. Echte kansen wisten beide teams echter niet te creëren door uitstekend verdedigen van beide partijen. Ondanks dat er geen uitgespeelde kansen waren, leek Schalkhaar er meer recht op te hebben. Zij waren feller en waren sneller in het positiespel. De gretigheid die er bij ons wel was in de wedstrijd tegen Achilles 1894 JO17-1 was vandaag in de eerste helft ver te zoeken. Misschien kwam dit doordat de trainer genoodzaakt was om enkele wijzigingen te doen in de basisformatie. Het spel leek onwennig en dat resulteerde in een rommelige eerste helft met veel onnodig balverlies. Richting het einde van de eerste helft wist Schalkhaar te scoren na een dekkingsfout achterin.

 

Na de rust kwamen we beter uit de kleedkamer. De verbeterpunten voor de tweede helft werden benoemd en Quick’20 startte met enkele wijzigingen in de opstelling. Ook de instelling was duidelijk anders. Er kwam meer ‘drive en vuur’ in het team. Met Jaap Oude Voshaar op zijn vertrouwde plek creëerde Quick ’20 meer diepte en beweging in het spel. Dit had tot gevolgen dat Justin Nieland beter in het spel kwam. Het was dan ook Justin die op aangeven van Sam Pieters de gelijkmaker wist te maken in de 50e minuut. Na de gelijkmaker ging het tempo omhoog en wist Quick’20 in de 57e minuut weer te scoren. Justin gaf een goede lange bal op Jesse Kip die de bal op de paal schoot, maar in de rebound als nog wist binnen te werken. De voorsprong werd al in 59e minuut verder uitgebreid door wederom Justin. Met een stiftje over de doelman schoot hij de bal knap binnen. Het werd in de 70e minuut nog even spannend als Schalkhaar de 2-3 wist te scoren, maar Quick ’20 JO17-1 was duidelijk niet onder de indruk want in de 75e minuut wist invaller Aaron Yilmaz op aangeven van Jesse ook nog de 2-4 te maken.

 

Conclusie: dit is een mooi en goed team dat tegenslag heeft gekend, maar nu al twee wedstrijden karakter toont! Ook zonder een aantal belangrijke spelers die er niet bij waren vanwege blessures, wist JO17-1 te winnen in deze belangrijke wedstrijd. Op de ranglijst is Quick ’20 nu Schalkhaar voorbij en de weg naar boven is ingezet. Met een beetje geluk kunnen alle spelers volgende week weer meedoen in de wedstrijd tegen ACV JO17-1 uit Assen. Maar ook als dit niet het geval is weet trainer René Remie te kunnen vertrouwen op spelers die niet vast bij de JO17-1 selectie horen.

 

Aankomende week zaterdag zullen we meer weten of we de juiste weg zijn ingeslagen. Mocht u er ondanks het koude weer en de grotere afstand bij willen zijn, de wedstrijd begint om 12:30 op sportpark het Stadsbroek in Assen.

 

Sterrenklassement:

Drie:     Justin Nieland
Twee:   Bart Huyts

Een:       Jaap oude Voshaar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube