Nieuws

Spits eindelijk van “hatelijke” nul af en staat aan de basis van 5e overwinning van het zesde.

maandag 28 november 2016 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 10. Wederom een thuis wedstrijd. SDC ’12 4 komt op bezoek. Tussen acht uur en kwart over acht druppelen de spelers een voor een binnen. Er wordt nog even nagepraat over de jaarlijkse fietstocht van het zesde. Deze was afgelopen vrijdagavond. Deze nu al “legendarische” tocht heeft genoeg gesprekstof opgeleverd. Helaas voor een van de spelers/leider levert deze fietstocht een blijvende herinnering op. Vanaf deze kant  wensen wij hem beterschap en hopelijk een snelle rentree op de velden. Na de nodige cafeïne en bij sommigen nicotine, is het tijd om richting kleedkamer te gaan. De taken in de kleedkamer worden met verve overgenomen door Frank Dorenbusch. Die geeft alvast snel de opstelling mee, voordat we de “kunstgras wei” in gaan. De warming up ziet er veelbelovend uit, het weer is goed, de tegenstander jong, zeer jong. Het belooft dus weer een mooie voetbalmorgen te worden.

 

9 uur. De eerste helft begint. Daar waar we vorige week nog afwachtend begonnen, zijn we nu vanaf het begin geconcentreerd. Alleen de scherpte mist nog. Wat opvalt bij de tegenstander is (zoals als eerder gezegd) de jonge leeftijd. Wat wij verwachten, gebeurd ook. Veel lopende spelers bij de tegenstanders. Gelukkig voor ons. Het levert geen gevaar op. Het leek soms meer op doelloos lopen. Misschien hebben ze geprobeerd het alcoholpromillage naar beneden te krijgen, wij zijn er tot op heden nog niet achter. Van beide kanten volgen er enkele speldenprikjes. Zo ongeveer rond de 25e minuut beginnen er ook (grote) kansen voor ons te komen.  Alleen voor de keeper wordt er gefaald door Lewerissa. Er wordt wel goed gebruik gemaakt van de ruimte die achter de laatste linie ligt van SDC. Nadat er al een aantal kansen om zeep zijn geholpen, is het bij de 3e grote kans wel raak. Raimond Postma wordt op rechts diep gestuurd door Wanink. Op de achterlijn wordt de bal keurig teruggelegd op de volledig vrij inkomende Roy Postma. Deze denkt niet na en kopt de bal snoeihard tegen de touwen. Een aanval uit het boekje. 2 redenen tot juichen. We staan met 1-0 voor en onze “spits” is van de hatelijke nul af. Tot aan de rust volgen er nog een aantal grote tot zeer grote kansen. Helaas wordt er niet gescoord door ons. Nu doet SDC dit ook niet en gaan we rusten met 1-0.

 

In de rust een 2e verassing. Bijen kan niet verder spelen. Jammer, want hij speelt de laatste weken sterk en solide. Hij wordt vervangen door Huitink. Dit betekent weer een nieuwe centraal duo achterin. We beginnen de 2e helft slap en ongeïnspireerd. Helaas voor ons na 10 minuten spelen wordt dit door SDC afgestraft. 1-1. We kunnen weer opnieuw beginnen. Aan de andere kant. We zijn nu wel echt weer wakker en pakken de draad weer op. Er wordt weer gevoetbald. Er komen ook weer mogelijkheden. Na een minuut of 20 spelen wordt de doorgebroken Lewerissa licht aangetikt. De bal licht op een kleine 20 meter van de goal. Een mooie plek voor een linkspoot. Nordkamp en Gorter staan achter de bal. De laatste neemt de vrije bal en schiet deze onberispelijk in de rechterhoek, naast de verbouwereerde keeper. We staan weer voor. De moegestreden Wanink wordt vervangen door Massink. Die krijgt een opdracht mee. Hij krijgt de taak om de jongste speler van het veld te schaduwen. Dit doet hij naar verve. Wat daarna volgt. Een aantal personen in het veld zijn blij dat er geen videobeelden zijn voor de bekende “kelderklasse”. Wat een kansen worden er om zeep geholpen. Met name Weusthof en Raimond Postma weten oog in oog met de keeper de wedstrijd niet te beslissen. Gelukkig voor ons weet SDC ook niet veel meer te creëren. Ze proberen het nog wel, maar de organisatie van het zesde staat als een huis. Na 90 minuten voetballen en kansen missen, fluit Dick Engbers voor het einde van de wedstrijd. Wederom 3 punten, alleen hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen. Nu hebben we het ons nog heel moeilijk gemaakt. Maar ja, het belangrijkste zijn de 3 punten. We kunnen deze week weer rustig werken naar de laatste wedstrijd voor de winterstop. Donderdag zal er weer scherp getraind moeten worden. Vrijdag volgt het jaarlijkse uitstapje naar Heracles met het team. En op zondag mogen we naar het nog puntloze Barbaros 6. Helaas voor ons op een vervelend tijdstip: 12:00 uur.

 

Opstelling het zesde:

Schriedi, Wanink (Massink /65), Gorter (C), Bijen (Huitink /46), Arends, Nordkamp, van Veelen, Lewerissa,

Raimond Postma, Roy Postma, Weusthof

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube