Nieuws

Quick’20 JO11-2 weert zich goed tegen kampioen Quick’20 JO11-1

zondag 27 november 2016 - Jeugd


Quick’20 JO11-1 – Quick’20 JO11-2 5-1 (rust 3-0)
(26 november 2016)

Vandaag stond een bijzondere wedstrijd op het programma. Onze trainingsmaatjes van Quick’20 JO11-1 waren namelijk de tegenstander, die bovendien in deze wedstrijd kampioen konden worden. Aan Quick’20 JO11-2 de taak om het onze clubgenoten zo moeilijk mogelijk te maken en er een mooie wedstrijd van te maken.

Een uitstekende warming up werd gevolgd door een prima begin van de wedstrijd. Zoals verwacht creëerde Quick’20 JO11-1 een behoorlijk veldoverwicht en werden wij teruggedrongen op onze eigen helft. De verdedigende organisatie stond echter, net als vorige week tegen BWO, goed waardoor we niet veel kansen weggaven. Net toen we zelf ook voorzichtig aan aanvallen begonnen te denken en iets probeerden op te schuiven richting de helft van Quick’20 JO11-1 kregen we dan toch een tegentreffer te verwerken. In de tiende minuut werd tot twee keer toe niet goed ingegrepen waardoor Quick’20 JO11-1 van afstand kon schieten en de bal ietwat gelukkig in onze goal plofte. In het restant van de eerste helft volgde een fase waarin Quick’20 JO11-1 met goed positiespel op zoek ging naar een grotere voorsprong. Maar Quick’20 JO11-2 bleef met geconcentreerd en fel verdedigen de ruimtes klein houden. Bij een aantal gevaarlijke momenten liet bovendien Ruben zien uitstekend te kunnen keepen. We leken met een kleine achterstand de rust te halen, maar in de laatste 2 minuten van de eerste helft ging het toch nog fout. Met een schitterend afstandsschot in de kruising en een doeltreffend afgeronde rush van achteruit scoorde Quick’20 JO11-1 in de slotfase van de eerste helft nog tweemaal, waardoor er een 3-0 ruststand op het scorebord stond.

Ondanks hard werken en prima verdedigen leek de wedstrijd bij de rust dus beslist, wat tot enige teleurstelling bij de Quick’20 JO11-2 spelers leidde. Voor de tweede helft was de opdracht om geconcentreerd en compact te blijven spelen en met enkele goede counters ook zelf tot scoren proberen te komen.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef gelijk aan de eerste helft. Een voetbaltechnisch en fysiek sterker Quick’20 JO11-1 en een Quick’20 JO11-2 dat keihard bleef werken en zijn huid duur verkocht. In dit mooie voetbalgevecht kreeg Quick’20 JO11-1 lange tijd weliswaar een aantal mogelijkheden, maar niet al te veel 100% kansen. En net als voor de rust stond Ruben een aantal keren uitstekend te keepen, zodat de 3-0 score lange tijd gehandhaafd bleef. Mooi om te zien was dat naarmate de wedstrijd vorderde Quick’20 JO11-2 ook wat vaker probeerde gevaar te stichten op de helft van de tegenstander. In de laatste tien minuten bleek Quick’20 JO11-1 over iets meer inhoud te beschikken dan Quick’20 JO11-2 en werden de ruimtes in onze verdediging wat groter. Maar ook in de organisatie van Quick’20 JO11-1 ontstonden af en toe wat gaatjes. Quick’20 JO11-1 wist nog twee keer te profiteren van niet optimaal ingrijpen in onze verdediging en daardoor de score uit te bouwen naar 5-0. Van drie goede counter-mogelijkheden in de slotfase kon Quick’20 JO11-2 er één doeltreffend afronden via Mick, waarmee de eer (verdiend) werd gered. De eindstand werd daarmee 5-1, waarmee Quick’20 JO11-1 definitief kampioen werd.

Quick’20 JO11-2 kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Voor het in groten getale aanwezige publiek hebben de jongens zichzelf goed gepresenteerd. Met hard werken en bij vlagen ook goed spel toonde het team zich een waardig tegenstander van de terechte kampioen. Met een goed gevoel feliciteren de spelers en de begeleiding van Quick’20 JO11-2 onze trainingsmaatjes van Quick’20 JO11-1 met hun kampioenschap!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube