Nieuws

Bekerdroom voorbij voor Quick ’20 Jo13-1

dinsdag 22 november 2016 - Jeugd


Helaas is na afgelopen zaterdag voor Quick ’20 Jo13-1 de bekerdroom voorbij. Wederom werd er tegen de leeftijdgenoten van een profclub, dit maal SC Heerenveen, een puike teamprestatie op de mat gelegd, maar het mocht helaas niet baten. Ondanks het balbezit van de Friezen, waren de allergrootste kansen toch echt voor de Oldenzalers. De beloning in de vorm van een stunt bleef uit, echter de ploeg mag trots zijn op een geweldige teamprestatie! 

Na het vrije weekend van vorige week was het tijd voor een fantastische affiche. Voor de 1e ronde van de beker kwam SC Heerenveen naar Oldenzaal. Tegen de leeftijdgenoten van de Friezen werd het een fantastische (wed)strijd.

Tegen een BVO als deze weet je vooraf dat je vooral moet verdedigen en dat je moet loeren op een paar kansjes. Zo ook vandaag. Wederom is het deze wedstrijd de goede organisatie die SC Heerenveen laat voetballen op de delen van het veld waar het geen gevaar oplevert. In de buurt van het strafschopgebied wordt er resoluut ingegrepen. Het verdient niet de schoonheidsprijs, maar het resultaat is er wel na. De ploeg heeft leren voetballen onder grote druk van een BVO, een geweldig compliment voor de ontwikkeling die de ploeg heeft doorgemaakt in de eerste maanden van het seizoen. Toch is er voor rust een tegenslag, even is de organisatie niet zoals hij moet zijn en het is na twintig minuten spelen 0-1 voor de Friezen. Extra zuur is dit, aangezien vlak daarvoor misschien wel de twee grootste kansen van de eerste helft door de Oldenzalers niet kunnen worden benut. Met een 0-1 achterstand wordt dan de kleedkamer opgezocht.

Voor de tweede helft geldt dat er zo lang mogelijk zicht moet blijven op een resultaat, dan komt er altijd wel een kansje. Resultaat is vandaag bijvoorbeeld ook 1-1, een strafschoppenserie moet dan namelijk uitsluitsel gaan geven.
Ook in deze doelstelling slaagt de groep met vlag en wimpel. Met een enorme drive wordt SC Heerenveen van het doel afgehouden, gevaarlijk oogt het wel, maar blaffende honden bijten niet zo luidt het spreekwoord dat in deze wedstrijd van toepassing is. In het laatste kwartier wordt er toch voorzichtig wat meer risico genomen. Door enkele positiewisselingen moet de voorwaarts druk toenemen. Ook hierin slagen we! Mogelijkheden lijken te ontstaan, maar telkens ontbreekt dan net de zuiverheid in de laatste pass of aanname. Gelijkwaardig, of misschien zelfs wel beter, speelt Quick ’20 het laatste kwartier van de wedstrijd. De zoektocht naar de gelijkmaker resulteert richting het einde van de wedstrijd in een corner. Helaas wordt de bal over gekopt, maar dat een profclub zo aan het wankelen wordt gebracht, geeft wederom enorm veel aan over de ontwikkeling van deze groep. Helaas weten de behendige aanvallers van de Friezen in de omschakeling nog de 0-2 op het scorebord te zetten. De bekerdroom is voorbij, maar met opgeheven hoofd wordt het bekertoernooi verlaten.

De groep is onverstoorbaar blijven doorspelen ondanks een enorme tegenslag bij de 0-1. Een profclub die zo enorm aan het wankelen werd gebracht, het idee alleen al zorgt voor een gevoel van trots bij de begeleiding van deze spelersgroep. Ondanks de nederlaag verdient ieder individu, maar ook het team, een groot compliment. De drive, de strijd, de samenwerking, alle facetten waren aanwezig om vandaag een BVO uit het bekertoernooi te knikkeren, helaas is dit niet gelukt, maar wat waren we er dicht bij. De gedachte zorgt voor terechte trots! Opgeheven hoofd, door naar een mooie plek op de ranglijst in de competitie.

Komend weekend wederom een thuiswedstrijd, dit maal weer voor de competitie. ASV Dronten komt naar Oldenzaal, een belangrijke wedstrijd op het eigen sportpark “Vondersweijde”! Tot dan!

Doelpunten;
20′ – 0-1 – Speler SC Heerenveen
60′ – 0-2 – Speler SC Heerenveen

 

Foto’s;
http://quick20d1.weebly.com/quick-20—sc-heerenveen-19-11-2016.html

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube