Nieuws

Quick’20 lijdt 1e thuisnederlaag met 0-3, nadat geduld De Dijk wordt beloond

maandag 21 november 2016 - 1e selectie


Quick’20 en De Dijk lieten zien dat ze terecht de 2e en 1e plaats innemen op de ranglijst van de Derde Divisie.

Op het zwaar bespeelbare veld waren beide ploegen in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd en het was Quick’20 dat het eerste kwart van dit duel het initiatiefhad, wat resulteerde in “kansen” voor Jeroen Visscher en Rens van Benthem. Om de doelman van de bezoekers te passeren is een hele kunst. De 36 jarige en zwaarlijvige Jeroen Verhoeven is een echte rots in de branding die de moeilijkste ballen spectaculair uit zijn doel ranselt. Hij blijkt in het doel een echte veldheer die zijn manschappen veel goede aanwijzingen geeft en een en al rust uitstraalt.

In de loop van de eerste helft kwam De Dijk beter in de wedstrijd. Het heeft een zeer goed team dat tegen Quick’20 heel gedisciplineerd vanuit de verdediging speelde. Alle linies zijn zeer goed bezet met in elke linie een ervaren speler en allemaal voetballers die fysiek en technisch hun mannetje staan. Quick stelde daar ook een gedegen en goede ploeg tegenover die uiteindelijk aan het kortste eind trok.

In de tweede helft speelde de Dijk met de wind mee en Quick’20 had nu duidelijk moeite met de tegenwind, waar de Amsterdammers in de 1e helft beter raad mee wisten. De thuisploeg kwam steeds meer onder druk en pas vanaf de 60e minuut bood het beter tegenspel. Het spel speelde zich in de 2e helft meer af op de zijde van Quick en hoewel Quick defensief goed in elkaar stak twijfeldede Quick aanhang of de 0-0 stand ook de eindstand zou worden. Helaas sloeg het noodlot voor Quick toe en in de laatste 5 minuten werd een zeker lijkend gelijkspel weggegeven. Bij de eerste treffer van de verder onzichtbare topscorer Dennis Kaars was er sprake van een misverstand in de defensie en de spits van De Dijk wist wel raad met deze kans en scoorde met de 0-1 zijn 20e doelpunt in deze competitie. Even later belandde een ongelukkige uitworp van de keeper voor de voeten van een aanvaller van de uitploeg en was het 0-2 en of het nog niet genoeg was, scoorde Dennis Kaars ook nog de 0-3 nadat Tim bleef staan op de middenlinie omdat hij verwachtte dat de arbiter zou fluiten voor een overtreding op hem.

Een mogelijk gelijkspel met 1 punt verdween in 5 minuten in een nederlaag en zo droopQuick teleurgesteld met lege handen af naar de kleedkamer.De plm. 600 toeschouwers wachtten de blessuretijd niet allen meer af en na de 0-3 van Dennis Kaars ging de wedstrijd voor Quick als een nachtkaars uit.De spelers van Quick hebben alles gegeven en waren tegen het einde van de wedstrijd helemaal moe gestreden. De Dijk had geduldig gewacht tot Quick er doorzat en als volleerde “profs” rekenden ze in 5 minuten af met Quick’20.

Quick’20 begon aan deze competitie met 4 punten uit 4 en daarna volgde een serie van 22 punten uit 8. De laatste 2 wedstrijden werden verloren met een doelsaldo van min 6 met 1 goal voor en 7 tegen.

Er is geen enkele reden voor paniek. Het vertoonde spel blijft zeer de moeite waard en wie had aan het begin van dit seizoen verwacht dat we 26 punten zouden halen uit 14 wedstrijden? Komende zondag thuis gewoon weer in het normale ritme spelen tegen UDI’19 en dan moet het al raar lopen als we niet weer een keer winnen.

De verantwoordelijken wensen we alle geluk en wijsheid bij het zoeken naar een geschikte opvolger voor trainer René Nijhuis. Het zal nog de nodige hoofdbrekens kosten om een trainer te vinden van minimaal hetzelfde kaliber die goed past bij onze mooie club.

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube