Nieuws

Het zesde wint de derby van “Vondersweijde”

maandag 21 november 2016 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 10. Een heuse derby tegen het 8e van Quick. Vooraf was er weinig bekend van deze tegenstander. De aanvang van de wedstrijd was niet zoals gewoonlijk om 9 uur, maar om 10 uur. Daar waar we vorige week met moeite de mensen bij elkaar kunnen krijgen, hebben we vandaag 14 “fitte” spelers. Dit zouden er 15 zijn, ware het niet dat Bijen andere prioriteiten had. Ondanks het slechte weer is iedereen toch ruim op tijd aanwezig en lopen we iets voor half 10 naar de kleedkamer. We spelen vandaag als thuisspelende ploeg in “het oranje”. Zal dit tenue ons gunstig gezind zijn? De warming up verloopt droog en voorspoedig en iets voor tienen komt de scheidsrechter (Dit keer geen Dick Engbers maar Karel Wiggers)  het veld op en geeft aan om te willen beginnen.

Om precies 10 uur fluit “de scheids” voor het begin van de eerste helft. We spelen tegen een team met een gemiddelde leeftijd die toch wel ruim 10 tot 15 jaar jonger is. Dit wordt ook gelijk duidelijk, veel lopende spelers. We beginnen slordig. De passing is niet nauwkeurig en het mag allemaal wel iets feller. Gelukkig voor ons creëert de tegenstander ook nog niet echt veel. Ze blijven wel gevaarlijk met veel snelheid voorin. Na een kwartier spelen staat het zomaar 1-0 voor ons. Een corner van Nordkamp wordt door Gorter bij de 2e paal keurig teruggelegd op de geheel vrijstaande Raimond Postma. Deze kan de bal dan ongehinderd binnenkoppen. Het 8e legt vanaf dat moment nog meer energie in de wedstrijd en 5 minuten laten is de stand alweer gelijk getrokken. We kunnen weer opnieuw beginnen. Dit doen we ook zeer goed. Binnen 2 minuten komen we weer op voorsprong. Wederom staat Nordkamp aan de basis. Hij stuurt Raimond Postma diep, deze legt de bal vanaf de achterlijn terug op Gorter, die de bal dan ook onberispelijk binnenkopt. 2-1. Vanaf dat moment gaat het balletje makkelijker rond en worden de ruimtes ook gevonden. 10 minuten voor het rustsignaal resulteert dit in de 3-1. Van Veelen en Weusthof spelen met de tegenstander, waarbij Weusthof de trekker overhaalt en met een mooie droge knal afdrukt. Helaas scoort het 8e pal voor rust de aansluitingstreffer. Hierbij moet worden aangegeven dat de nummer 14 van het 8e de bal verassend goed raakte, waardoor “het leder” via de onderkant van de lat achter de lijn stuitert. 3-2. Een heel vervelend moment, maar toch nog met een voorsprong de rust in.

In de rust worden er een aantal “oneffenheden” tussen bepaalde spelers even recht getrokken en Dorenbusch geeft nog even aan dat we het balletje rond moeten laten gaan. We gaan de 2e helft beginnen met 2 frisse spelers. Huitink vervangt Zuurwelle en Roy Postma vervangt Agterbos. De 2e helft begint en laat een beetje het zelfde spelbeeld zien. Het zesde laat het balletje rondgaan. Het 8e is nog niet helemaal bij de les, want na 5 minuten spelen is het 4-2. Een splijtende pas van Van Veelen, precies in de loop van Raimond Postma. Deze rond koel en beheerst af. Na dit doelpunt gooit de 8e het over een andere boeg. De bal wordt nu iets sneller naar voren gespeeld. Dit levert wel een aantal hachelijke situaties op voor het doel van Schriedi, maar die houdt zijn doel schoon. Helaas valt Nordkamp licht geblesseerd uit. Hij wordt vervangen door de ideale 12e man, Massink. Hij gaat in de spits spelen, waardoor Roy Postma (wederom in dienst van het elftal) als rechtshalf komt te voetballen. Halverwege de 2e helft gooit de Tijdhof de wedstrijd definief in het slot. Wederom wordt Raimond Postma diep gestuurd. Hij kan zelf richting doel maar geeft de bal subtiel mee aan de aanstormende Tijdhof. Deze kapt op de 16 een man uit en schuift de bal beheers in de hoek. 5-2.
We komen nu nog meer onder druk de staan, maar we houden stand. Vlak voor het eindsignaal valt nog wel de 5-3 (overigens, fantastisch ingeschoten). Dit doelpunt is alleen nog voor de statistieken. Niet veel later fluit de goed leidende scheids voor het einde van de wedstrijd. Een aantal spelers van het 8e vonden dat er te vroeg was afgefloten. Volgens onze assistent scheidsrechter Dorenbusch floot de scheids af op 44 minuten en 18 seconden. Later gaf de scheids aan dat het tijd was, hij moest nog met kinderen en kleinkinderen naar een binnenspeeltuin.  Een verdiende overwinning voor het zesde, waarbij een goede teamprestatie is neergezet. Volgende week weer een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan SDC ’12 4 uit Denekamp.

Opstelling het zesde
Schriedi, Wanink  (Agterbos /81), Tijdhof, Zuurwelle (Huitink /46), Arends, Nordkamp (Massink /67), Gorter (C),
Van Veelen, Raimond Postma, Agterbos (Roy Postma /46), Weusthof

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube