Nieuws

Quick’20 JO11-2 verliest, maar speelt wel sterke wedstrijd

zondag 20 november 2016 - Jeugd


BWO JO11-1 – Quick’20 JO11-2 5-3 (rust 0-1)
(19 november 2016)

Na twee teleurstellende wedstrijden tegen op papier zwakke tegenstanders moest Quick’20 JO11-2 het vandaag laten zien tegen één van de sterkste ploegen uit onze competitie, BWO JO11-1. De jongens waren er goed van doordrongen dat ze tegen deze tegenstander alleen een kans op een goed resultaat zouden hebben als ze 100% zouden geven en vooral als team zouden spelen.

Vanaf het begin van de wedstrijd voerde Quick’20 JO11-1 deze opdracht uitstekend uit. We waren lekker fel in de duels, probeerden balverlies telkens direct te corrigeren en de jongens lieten zien bereid te zijn voor elkaar te vechten en elkaar te helpen. In tegenstelling tot beide voorgaande wedstrijden stond het team ook verdedigend goed georganiseerd, onder leiding van de prima spelende Pepijn. Daardoor wist BWO, ondanks dat het wel een veldoverwicht had, niet veel kansen te creëren. Aanvallend kwam Quick’20 JO11-2 er een paar keer goed uit, waarbij de jongens elkaar ook wisten te vinden met slimme en goede passes. Na een kwartier leidde één van deze aanvallen zelfs tot de 0-1 voorsprong. Een mooie combinatie over rechts via Koen en Lucas werd door Mick uitstekend afgerond. Uitstekend verdedigen, enkele mooie reddingen van keeper Ruben en een beetje hulp van paal en lat zorgden ervoor dat deze voorsprong ook de ruststand werd.

Een prima prestatie, beloond met een voorsprong halverwege. Maar de buit was zeker nog niet binnen, daarvoor is BWO JO11-1 een te goede ploeg. Opdracht voor de tweede helft was dus compact blijven voetballen en vooral elkaar helpen in balbezit en bij balverlies.

Aan het begin van de tweede helft liet BWO zien nog volop voor de overwinning te gaan. De thuisploeg drukte ons terug op de eigen helft. Quick’20 JO11-2 hield met veel inzet nog even stand, maar na een minuut of vijf scoorde BWO de gelijkmaker, twee minuten later gevolgd door de 2-1. Hierna volgde een fase, waarin het spel op en neer golfde en er sprake was van een heerlijke open wedstrijd. Beide ploegen kozen voor de aanval en wisten ook de nodige kansen te creëren. Eerst scoorde Quick’20 de 2-2 via een prachtig schot van Luuk, twee minuten later kwam BWO op een 3-2 voorsprong. Maar binnen een minuut rondde Tjeerd een prachtige aanval via Koen en Lucas attent af en stond het opnieuw gelijk, 3-3! Onze jongens toonden in deze fase een geweldige wedstrijd mentaliteit en lieten bovendien zien voetballend mee te kunnen met de nummer 2 uit onze competitie. Met nog een klein kwartiertje te spelen werd het spannend wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Helaas bleek het kwartje de kant van BWO op te vallen. Dik vijf minuten voor tijd viel de 4-3 voor de ploeg uit Hengelo uit een zeer gelukkige, eigenlijk totaal verkeerd geraakte, kopbal. Toen onmiddellijk daarna de 5-3 viel was de wedstrijd gespeeld. Quick’20 JO11-2 probeerde de laatste paar minuten nog wel de aanval te zoeken, maar de tijd was te kort om de schade nog te kunnen herstellen.

De jongens kunnen, ondanks de nederlaag, terugkijken op een uitstekende teamprestatie. Kort na de wedstrijd was er vooral teleurstelling over de nederlaag, maar we mogen trots zijn op een van de betere wedstrijden van het seizoen. Volgende week staat de bijzondere wedstrijd tegen Quick’20 JO11-1 op het programma. Kijken of we het onze trainingsmaatjes moeilijk kunnen maken!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube